Головна Новини Світ Росія Кому вигідна атака дронів на Москву – як себе показала ворожа ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому вигідна атака дронів на Москву – як себе показала ворожа ППО

ФСБ і раніше організовувала атаки та теракти на території Росії

31 травня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Атака дронів на Москву стала однією з обговорюваних тем. Тим часом у ЗСУ натякнули, що те, що сталося – це внутрішні проблеми Росії і проблеми у путінського режиму тільки починаються. Хто може бути причетний до атаки безпілотників на Москву? Як себе проявила ворожа ППО? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Кому вигідна атака дронів на Москву – як себе показала ворожа ППО

Атака дронів. Фото: з відкритих джерел

Цілком імовірно, що ФСБ намагається таким чином зцементувати російський народ, щоб віни активно приєднувався до участі у війні

Військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що атака дронів на Москву вранці 30 травня могла бути російською операцією. Є думка, що у такий спосіб ФСБ намагається підштовхнути росіян йти на війну проти України, показавши нашу країну небезпекою для кожної російської родини.

"Ще у 1999 році російська ФСБ здійснила цілу низку терактів на території РФ, і це призвело до організації та проведення другої чеченської війни. Цілком імовірно, що ФСБ намагається таким чином зцементувати російський народ, щоб він активніше приєднувався до участі у так званій спецоперації", – наголосив експерт.

Селезньов зазначив, що, якби Генштаб і міг направити БПЛА у бік РФ, то обрали б військові цілі, але ніяк не житлові райони.

Експерт також припустив, що якщо за атакою стоять не російські спецслужби, то тамтешні партизани, які зробили ще один крок, щоб завдати удару путінським режимом.

ППО Москви дуже слабка

Авіаційний експерт, аналітик Костянтин Криволап в ефірі телеканалу "FREEДІМ" звернув увагу на ще одну деталь, а саме серйозні проблеми з протиповітряною обороною в РФ. Зокрема, у Москві, яку 30 травня атакували дрони, системи ППО не закривають все місто, до того ж вони дуже дивно розташовані.

"Московське ППО стоїть на будівлі Міністерства оборони та стріляє у своїх мешканців. Ця будівля висотна, а безпілотники літають на низьких висотах. Тобто стріляти ППО буде по своїх же громадянах. Це не ППО – це якесь таке стрільбище. Москва – велике стрільбище", – зазначив експерт.

Він додав, от і виходить, що росіян їхній самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного та морського базування "Панцир" не захистить. У них цих "панцирів" тільки на Путіна і вистачить.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ натякнули, що атака безпілотників на Москву – це лише початок проблем путінського режиму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини