Головна Новини Світ Росія Кому зобов'язаний Путін своїм підвищенням: соратник президента РФ Пугачов розкрив карти
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому зобов'язаний Путін своїм підвищенням: соратник президента РФ Пугачов розкрив карти

У Кремлі Путіна ніхто не розглядав, як майбутнього президента

29 вересня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Чинного президента Росії Володимира Путіна за часів президентства Бориса Єльцина ніхто не розглядав серйозно і не бачив його на високих керівних посадах в РФ. Спочатку наступником Бориса Єльцина на посту президента РФ вважався Степашин, але в підсумку було багато причин, чому він не зміг стати новим президентом Росії. Також називалася кандидатура Кирієнко, але його теж відкинули як можливу кандидатуру на президента. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів соратник і друг Путіна Сергій Пугачов, який відмовився від російського громадянства і живе у Франції.

Кому зобов'язаний Путін своїм підвищенням: соратник президента РФ Пугачов розкрив карти

Володимир Путін и Борис Єльцин

Сергій Пугачов зізнався, що вперше вимовив прізвище Путін саме він. Президентом Путіна ніхто не бачив. Він всіх влаштовував, як директор ФСБ. Він був компромісною фігурою. І призначили його директором ФСБ не з прицілом на майбутнє президентство. Питання про призначення Путіна на директора ФСБ — це було колективне рішення.

Пугачов зазначив, коли почалися розмови про те, щоб просувати Путіна на прем'єра, навіть ще не на президента, то сам Путін взагалі відмовився від цієї затії. У нього навіть були ідеї виїхати з Росії.

Також Пугачов розповів, після того, як Єльцин погодився залишити посаду президента, поступившись нею Володимиру Путіну, останній жодних гарантій про те, що не буде переслідування Єльцина і його сім'ї не давав.

"По суті Єльцину довелося піти на такий крок, тому що він був між в'язницею і сумою у нього вибору не було", — зазначив мільярдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — близький друг Путіна дав відповідь — чи поверне Росія Крим і Донбас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини