Головна Новини Світ Росія Країна-агресор домовилася з Іраном про постачання техніки: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна-агресор домовилася з Іраном про постачання техніки: що відомо

Іран погодився надати росії техніку та навчати її військових

12 липня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

11 липня під час брифінгу представник Білого дому Джейк Салліван розповів, що розвідка отримала дані про співпрацю Ірану з росією та домовленості про передачу БПЛА різного формату. Про це пише Голос Америки.

Країна-агресор домовилася з Іраном про постачання техніки: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

"Наша інформація вказує на те, що уряд Ірану готується надати Росії до кількох сотень [безпілотних літальних апаратів], включаючи придатні для озброєння БПЛА, у прискорений термін. Незрозуміло, чи Іран вже поставив будь-який з цих БПЛА Росії", — сказав Салліван. Відомо, що Іран готовий почати навчання для російських військових в липні.

"Це лише один приклад того, як Росія шукає в таких країнах, як Іран, можливості... Ми продовжуватимемо робити свій внесок, щоб підтримувати ефективну оборону України та допомагати українцям показати, що спроба Росії стерти Україну з карти світу не має успіху", — додав він, цитує Рolitico.

За словами Майкла Кофмана, керівника дослідницької Програми вивчення росії в Центрі військово-морського аналізу, російські війська можуть швидко опанувати використання дронів, але без конкретних знань про ці дрони важко дати прогнози. До того ж російські війська втрачають розвідувальні безпілотники у великій кількості на фронті, а їхні власні виробничі потужності для озброєних безпілотників все ще недостатні.

13 липня відбудеться візит президента США Джо Байдена до країн Близького Сходу — в Ізраїль та Саудівську Аравію. Іноземні ЗМІ пишуть, що Байден буде домовлятися про отримання зброї радянських  зразків для України, крім того сторони обговорять іранську ядерну програму, ізраїльсько-палестинський конфлікт, харчову безпеку, цінову політику на енергоресурси.

Як писав портал, українці ударами по логістичних центрах росіян ліквідували кілька російських офіцерів та командирів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини