Головна Новини Світ Росія Кремль готує арешти генералів: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готує арешти генералів: яка причина

Російським генералам готують кримінальні справи за провал оборони Курської області

15 серпня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

У російському Міноборони може відбутися нова серія арештів високопоставлених силовиків, які провалили оборону Курської області.

Кремль готує арешти генералів: яка причина

У РФ готують «зачистку» генералів. Фото з відкритих джерел

Кремль готує кримінальні справи проти представників військових і силової влади, повідомляють російські медіа з посиланням на джерела в російському уряді та парламенті. Переслідування може торкнутися також цивільних чиновників.

Через наступ ЗСУ на Курську область в опалу до російського диктатора Володимира Путіна вже потрапив глава Генштабу Валерій Герасимов, який із січня 2023 року керує російським угрупованням в Україні. За даними Bloomberg, Герасимов знав про плани Києва, але не став інформувати Путіна. Курська операція ЗСУ може негативно позначитися на кар'єрі Герасимова, пишуть російські ЗМІ.

Зазначається, що з початку травня в Міноборони РФ заарештували щонайменше п'ятьох генералів, кожному з яких висунули обвинувачення за корупційними статтями.

Серед них — начальник головного управління кадрів генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов, заступник начальника головного управління інноваційного розвитку генерал-майор Володимир Шестеров, колишній командувач 58-ю армією генерал-майор Іван Попов, начальник головного управління зв'язку (ГУЗ) Збройних сил Росії генерал-лейтенант Вадим Шамарін, начальник Головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов.

У квітні в справі про мільярдний хабар був затриманий і заарештований ключовий заступник Шойгу Тимур Іванов.

Як відомо, під Курськом РФ втратила контроль над територією в 1000 квадратних кілометрів з 82-а населеними пунктами. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини