Головна Новини Світ Росія Кремль готується до тривалої війни в Україні: до Держдуми подано відповідний законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готується до тривалої війни в Україні: до Держдуми подано відповідний законопроект

Через війну в Україні Кремль готує економіку до "особливих зобов'язань"

2 липня 2022, 08:00 comments1004
Поділіться публікацією:

Російське керівництво готує економіку країни до підтримки армії, зокрема так званих "спецоперацій", як Кремль називає і війну в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль готується до тривалої війни в Україні: до Держдуми подано відповідний законопроект

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Військові аналітики вважають, що Кремль розуміє, що конфлікт в Україні буде затяжним і потрібно оперативно переорієнтувати економіку, щоб російська влада й надалі могла виділяти величезні кошти на війну.

Отже, на розгляд російських парламентаріїв внесено поправку до федеральних законів про підтримку російської армії, яка передбачає введення "особливих заходів в економічній сфері", які зобов'язують російські підприємства (незалежно від форм власності) підтримувати російські так звані "спеціальні та антитерористичні операції".

Фактично, ця поправка позбавляє підприємства вибору. Вони мають так чи інакше, але підтримувати російські збройні сили. Кремль може особисто встановлювати нові правила роботи на підприємствах, наприклад, люди можуть бути поставлені перед фактом, що вони повинні виходити на роботу в нічні зміни або ж у святкові дні. Фактично ця поправка переводить країну та економіку на військові рейки. Без офіційного оголошення війни Україні Росія починає жити за законами воєнного часу.

Аналітики також звертають увагу, що Москва таки має намір інтегрувати Запорізьку атомну електростанцію (АЕС) до російської енергетичної системи, хоча раніше про це не йшлося. Раніше говорилося, що окупанти продаватимуть електроенергію Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мільярди доларів та євро: скільки і від кого отримала Україна за час війни – куди пішли гроші.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини