Головна Новини Світ Росія Кремль готується до виборів та депортації на окупованих територіях України: Путін підписав новий закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готується до виборів та депортації на окупованих територіях України: Путін підписав новий закон

Путін підписав закон про "воєнний стан", раніше оголошений на захоплених територіях України

29 травня 2023, 21:32
Поділіться публікацією:

Кремль готується до виборів і референдумів на захоплених Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях. Відтак російський президент прибрав останню перешкоду для своїх планів — воєнний стан, що сам ввів у жовтні 2022 року. 29 травня Путін підписав прийнятий новий закон, що дозволяє проводити голосування на території, де введено воєнний стан, пише видання ТАСС. 

Кремль готується до виборів та депортації на окупованих територіях України: Путін підписав новий закон

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

 Тож тепер фейкові вибори й референдуми дозволені – за законом їх можуть провести після консультацій Центральної виборчої комісії Росії з Міноборони і ФСБ. Раніше російське законодавство  не дозволяло на територіях, де діє воєнний стан, проводити референдуми і вибори в органи державної влади, органи місцевого самоврядування.

Окрім того, в законі дозволили депортацію громадян з окупованих територій до Росії. У документі є пункт про "примусове і контрольоване переміщення громадян з території, де діє воєнний стан, на території, на яких воєнний стан не введено". 

А ще новий кремлівський закон розширює повноваження для затримання людей на територіях, де діє воєнний стан. Відтак підставою для затримання на термін до 30 діб може стати "порушення заборон і обмежень, встановлених указами президента РФ на території, на якій введено воєнний стан".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент  Росії Володимир Путін  дав наказ прикордонникам та співробітникам ФСБ про посилення  охорони  кордонів. В  тексті  звернення, яке адресоване  цим  структурам, очільник  кремлівського режиму  наголошує, що їх завдання  полягає в тому, щоб "надійно прикривати рубежі поблизу зони бойових дій". Ще Путін дав доручення про  забезпечення швидкого  руху військової та цивільної техніки та вантажів на тимчасово окуповані території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини