Кремль масово висилає представників Німеччини з Росії: Бундестаг говорить, що страждатимуть росіяни

Росія вирішила вислати німецьких дипломатів та культурних діячів, що призведе до втрати роботи серед російського населення.

Москва заявляє, що через русофобію з боку Німеччини змушена вислати німецьких дипломатів та культурних діячів з Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sueddeutsche Zeitung.

Речниця МЗС Марія Захарова повідомила, що Кремль відповідає на рішення про вигнання російських дипломатів з Німеччини тим, що виселить німецьких представників зі своєї території. Захарова додала, що Росія нібито йде на такі дії не через власну волю, а реагує на рішення німецької сторони.

"Там дуже багато антиросійських виступів і русофобського контенту", – сказала Захарова.

Уряд Німеччини стверджує, що Росія вже відповіла на видворення російських дипломатів виселенням такої ж кількості німецьких представників дещо раніше, тому нові дії Кремля не пов’язані з цим рішенням, як стверджує Захарова.

Кремль змушує покинути кілька сотень німецьких представників, серед яких не лише дипломати, а також працівники культурних установ, зокрема Інституту Гете та німецької школи у Москві. Таким чином скорочення німецьких представників у Росії, яке набуде чинності з першого червня може призвести до закриття цих установ, що вдарить по росіянах, які там працюють.

"Приймаючи це рішення, російський уряд усвідомлював, що значна кількість місцевих російських громадян, які працювали в німецьких представництвах і культурно-освітніх установах, постраждає та втратить роботу", - оголосив уряд Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловік у Німеччині підійшов до поліцейської машини та зняв кепку, демонструючи пальцем на потилицю, де був виголений символ війни "Z".

Також "Коментарі" писали, що Кремль відреагував на рішення Норвегії вислати дипломатів РФ.