Головна Новини Світ Росія Кремль відреагував на рішення Норвегії вислати дипломатів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль відреагував на рішення Норвегії вислати дипломатів РФ

Росія вислала п'ять норвезьких дипломатів. Раніше скандинавська країна вигнала 15 російських.

26 квітня 2023, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія вигнала 15 російських дипломатів зі свого посольства в Осло. У Кремлі вдались до аналогічних кроків і оголосили про небажану присутність десяти представників Норвегії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Кремль відреагував на рішення Норвегії вислати дипломатів РФ

МЗС РФ. Фото з відкритих джерел

13 квітня МЗС Норвегії повідомило, що російські представники в посольстві прикриваються за дипломатичними посадами та здійснюють шпигунську діяльність. Як наслідок керівництво скандинавської країни прийняло рішення вислати російських посадовців.

"Цей ворожий крок ще більше погіршив ситуацію у двосторонніх відносинах, що перебувають і без того на критично низькому рівні", – заявили у російському відомстві.

Через два тижні Росія викликала посла Норвегії Роберта Квіле та вручила йому ноту протесту. У ній було повідомлено, що РФ просить вислати десятьох співробітників дипломатичної місії Норвегії в Росії. Окрім зменшення кількості норвезьких посадовців, Кремль ввів обмеження для дипломатів скандинавської країни щодо найняття персоналу серед громадян Російської Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Швеція вислала п'ять російських дипломатів, які проводили шпигунську діяльність в країні. У заяві Міністерства закордонних справ Швеції вказали, що представники Росії порушили Віденську конвенцію про дипломатичні відносини. Це не вперше країни масово виганяють російських дипломатів. Після вторгнення РФ в Україну Польща, Швеція, Австрія та інші європейські країни вислали дипломатів зі своїх посольств.

Також "Коментарі" писали про рейтинг схвалення глобального лідерства США, Китаю та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини