Головна Новини Світ Росія Кремль назвав дві причини відмови від широкого святкування Дня Перемоги, однак уникнув найважливішої
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль назвав дві причини відмови від широкого святкування Дня Перемоги, однак уникнув найважливішої

Кремль скасував деякі святкування Дня Перемоги через страх демонстрацій та протестів

3 травня 2023, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кілька російських міст, переважно ті, що знаходяться поблизу українського кордону вирішили скасувати святкування Дня Перемоги. Серед причин, які були названі це міркування безпеки та можливі напади українських сил. Однак, ймовірно, скорочення заходів показує, що Кремль нервує через можливе перетворення святкувань на демонстрацію незгоди проти вторгнення в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

Кремль назвав дві причини відмови від широкого святкування Дня Перемоги, однак уникнув найважливішої

Путін боїться протестів на 9 травня. Фото з відкритих джерел

Демонстрація військової могутності під час парадів до Дня Перемоги є звичайними ознаками російських святкувань, які у Кремлі називають перемогою СРСР над нацистською Німеччиною, без згадок про спільні зусилля багатьох народів.

Окрім парадів, у Росії є хода під назвою "Безсмертний полк", під час якої люди марширують з фотографіями родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Минулого року марш очолив Путін, який ніс у руках фото батька. Російська депутатка та організаторка заходу Олена Цунаєва заявила, що цього року "Безсмертний полк" пройде в іншому форматі з міркувань безпеки та запропонувала фото родичів розмістити на автомобілях, одягу та у соцмережах.

Журналіст Дмитро Колєзєв стверджує, що скасування ходи "Безсмертного полку" пов'язане більше не з заходами безпеки, а страхом Кремля перед оприлюдненням втрат у війні з Україною.

"Майже напевно прийшли б до "Безсмертного полку" з портретами загиблих в Україні, а кількість останніх фотографій може виявитися гнітюче великим", — говорить Колєзєв.

Окрім того, похід великої кількості людей згодом може перерости в демонстрації проти влади.

"Історія знає приклади, коли лояльні заходи перетворювалися на протести", — пише журналіст.

Подібні думки озвучує колишній головний редактор сибірської телевізійної мережі Віктор Мучник, який залишив Росію через незгоду з політикою Кремля.

"За його словами, у Кремлі можуть побоюватися, що на ході буде "занадто багато портретів тих, хто загинув не 80 років тому, а за останній рік. Це дасть уявлення про приховані масштаби катастрофи", — слова Мучника видання BBC.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі відреагували на втрати російської армії, які оприлюднили США.

Також "Коментарі" писали, що російські пропагандисти отримали методички від Кремля: два сценарії контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини