Головна Новини Світ Росія Кремль не може контролювати інфополі в РФ: у британській розвідці назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль не може контролювати інфополі в РФ: у британській розвідці назвали причину

Незважаючи на заборону, росіяни навчилися за допомогою VPN обходити цезуру

10 серпня 2023, 11:18
Поділіться публікацією:

VPN дозволяє росіянам убезпечити себе та обійти цензуру в Росії – ймовірно, саме тому влада намагається закрити доступ до цієї технології, вважає розвідка Британії. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні британської розвідки.

Кремль не може контролювати інфополі в РФ: у британській розвідці назвали причину

VPN заважає Кремлю контролювати інфопол в РФ. Фото: із відкритих джерел

"VPN ймовірно є найбільшою проблемою для спроб російської влади встановити повний контроль за інформацією всередині країни. Окрім наростаючої технічної протидії, РФ також почала публічну інформаційну кампанію з метою відлякати громадян від VPN заявами про те, що вони нібито ставлять під загрозу свої персональні дані" — йдеться у звіті.

Повідомляється, що протягом минулого тижня російська влада, ймовірно, посилила спроби закрити доступ до VPN, віртуальних приватних мереж, оскільки були численні повідомлення, що в деяких регіонах Росії найбільш популярні VPN стали недоступними.

Аналітики зазначають, що технології VPN дуже популярні у Росії, незважаючи на те, що ще з 2017 року оголошені незаконними. Вони дозволяють користувачам зберігати приватність та обходити цензуру, зокрема отримувати доступ до альтернативних джерел інформації про війну та події у світі.

Раніше британська розвідка повідомила про рішення президента РФ Володимира Путіна надати у розпорядження Росгвардії важку зброю. Це може свідчити, що він розглядає цю структуру як одну з основних опор безпеки режиму.

Також розвідка констатувала, що морські дрони стають дедалі вагомішим засобом протистояння України та Росії на морі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як вдарити санкціями по РФ ще сильніше — чому економіка агресора все ще на плаву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини