Головна Новини Світ Росія Кремль опублікував вимоги "гарантій безпеки" до НАТО, є пункт про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль опублікував вимоги "гарантій безпеки" до НАТО, є пункт про Україну

Москва передала Вашингтону вимоги щодо нерозширення НАТО, просить закріпити домовленості у договорі

17 грудня 2021, 17:22
Поділіться публікацією:

Головне зовнішньополітичне відомство Росії оприлюднило проект договору про своєрідні "гарантії безпеки", які президент РФ Володимир Путін виставив НАТО і які Кремль передав Вашингтону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Європейська правда".

Кремль опублікував вимоги "гарантій безпеки" до НАТО, є пункт про Україну

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Усього документ містить 9 пунктів. В одному з пунктів йдеться про те, що країни, які сьогодні входять до Альянсу, повинні гарантувати Москві, що НАТО не буде розширюватися за рахунок входження до союзу інших держав, зокрема України.

Також Росія пропонує НАТО відмовитись від ведення будь-якої військової діяльності на території Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії. У тому числі Росія висловлюється проти того, щоб на території України розміщувалися військові бази НАТО, а також проводилися військові навчання за участю країн Альянсу.

Крім цього, Росія пропонує підписантам договору відмовитися від розміщення наземних ракет на тій відстані, яка є достатньою для досягнення до потенційних цілей.

Також Москва пропонує членам Альянсу перестати розглядати один одного, як протиборчі сторони і у разі виникнення конфліктних ситуацій – вирішувати проблемні питання виключно шляхом переговорів у рамках прямих переговорів або Ради Росія-НАТО.

Раніше у Путіна поінформували, що проект договору вже відправлено до Білого дому для ознайомлення. Сам же Путін неодноразово публічно висловлював побажання про те, що Москва чекає від Заходу юридично зафіксованих гарантій, які б підтверджували, що НАТО не продовжуватиме політику розширення на схід до російських кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чого чекати від зустрічі Зеленського та Столтенберга на саміті у Брюсселі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини