Головна Новини Світ Росія Кремль розчарований. У ГУР пояснили що не так зі зверненням Придністров’я до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль розчарований. У ГУР пояснили що не так зі зверненням Придністров’я до Росії

В Кремлі розраховували на зовсім інше звернення від Придністров’я, а в результаті отримали заклик захистити «ПМР» від Молдови, про це в коментарі РБК-Україна сказав представник ГУР Міноборони Андрій Юсов

28 лютого 2024, 18:56
Поділіться публікацією:

Насправді, каже Андрій Юсов, нічого не сталося. Були розмови про те, що 28 лютого Придністров’я попросить приєднати його до Росії і очевидно, в розповсюдженні такої інформації була "зацікавлена сторона", і це точно не Україна чи Молдова.

Кремль розчарований. У ГУР пояснили що не так зі зверненням Придністров’я до Росії

Андрій Юсов

Разом з тим, депутати Придністров’я попросили у Росії захисту від Молдови, чим розчарували Кремль, який по факту нічого не отримав.

"Росія не отримала бажаного результату. У даній ситуації їхні потуги і політичні, і інформаційні — зазнали поразки",
— наголосив Юсов.

При цьому представник розвідки вказав на ще один промовистий факт, а саме: депутати Придністров’я крім Росії також прийняли звернення і до європейських інститутів. Тобто, говорить Юсов, все було зроблено "у багатовекторному стилі", і цей факт говорить сам за себе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, депутати невизнаного Придністров'я на з'їзді звернулися до Ради Федерації та Держдуми країни-агресора з проханням про "захист" регіону нібито через "тиск Молдови". У заяві місцеві "депутати" зазначили, що Молдова розв'язала проти невизнаної ПМР економічну війну, а також звинуватили Кишинів у тому, що він навмисно блокує переговори з Тирасполем. Зазначимо, що з початку 2024 року Кишинів скасував митні пільги для придністровських підприємців. Це викликало гостру реакцію Тирасполя.

Окрім того відомо, що політологи і раніше сумнівалися в тому, що Придністров’я прийме звернення саме про те, щоби стати частиною РФ. Вони припускали, що такого звернення точно не буде до того часу, поки не завершиться війна в Україні. Тільки після того, депутати невизнаної республіки будуть звертатися до переможця.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини