Головна Новини Світ Росія Кремль у глухому куті: у США розповіли, чому на півдні України немає ні анексії, ні «референдуму»
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль у глухому куті: у США розповіли, чому на півдні України немає ні анексії, ні «референдуму»

Як із Кримом у Путіна не вийде анексувати південні області України

3 червня 2022, 07:30 comments2550
Поділіться публікацією:

Перед російськими військами поставлене чітке завдання – окупації південних областей України, але що робити після того, як окупантам вдається захопити території, в Москві, схоже не знають. Досі у Кремлі думають над тим, як "інтегрувати" захоплені території у південній частині України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль у глухому куті: у США розповіли, чому на півдні України немає ні анексії, ні «референдуму»

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російські війська 2 червня продовжили операції із захоплення Сєверодонецька та Лисичанська.

Російське військове керівництво, ймовірно, використовує захоплення цих двох міст, щоб стверджувати, що вони "звільнили" всю Луганську область, перш ніж повернутися до Донецької області, але навряд чи у загарбників є сили, необхідні для захоплення значної території на Донеччині після попередніх втрат .

Російське військове керівництво продовжує відчувати ускладнення з достатнім формуванням сил та підтриманням морального духу мобілізованого особового складу. Російська примусова мобілізація навряд чи створить значну бойову міць та загострить низький моральний дух та погану дисципліну у російських та довірених підрозділах.

2 червня 113 полк так званої "ДНР" опублікував відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому примусово мобілізовані воїни скаржаться, що всю війну провели на передовій у Херсоні без їжі та ліків, а мобілізаційні комітети не проводили необхідних медичних оглядів.

Крім того, російська окупаційна влада продовжує стикатися з проблемами встановлення постійного контролю на нещодавно окупованих українських територіях.

Інститут повідомляє, що 2 червня російські війська знову завдавали ракетних та артилерійських ударів по Донецькій області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США обіцяють "сюрпризи" для росіян, але Зеленський все ще має інтригу. Андрій Єрмак розповів про подробиці розмови з високопосадовцями Білого дому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини