Головна Новини Світ Росія Кремль відбирає паспорти у високопосадовців: чого боїться режим
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль відбирає паспорти у високопосадовців: чого боїться режим

Путін не має довіри до російських еліт

3 квітня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

Російські служби безпеки конфіскують закордонні паспорти високопосадовців та керівників державних компаній, щоб запобігти поїздкам за кордон, оскільки параноя з приводу дезертирства поширюється за режимом Володимира Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Financial Times". 

Кремль відбирає паспорти у високопосадовців: чого боїться режим

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Служби безпеки посилили вимоги до поїздок у держсекторі, вимагаючи здачі паспортів від деяких відомих діячів та колишніх чиновників, повідомили кілька людей, знайомих із цим питанням.

Посилення правил до норм радянської доби відображає глибоку підозру Кремля і ФСБ щодо лояльності російської громадянської еліти, багато з яких приватно виступають проти війни в Україні та незадоволені її впливом на їх спосіб життя.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що Росія посилила обмеження на виїзд за кордон для деяких, хто працює у "чутливих" сферах. "Для цього існують суворіші правила", — сказав він Financial Times.                                                                                                                               

"Десь вони формалізовані, а десь залежать від конкретного рішення про конкретних співробітників. З початком спецоперації цьому питанню почало приділятися більше уваги", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заінтригував: тиждень буде особливо вагомим для нашого захисту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "херсонського сценарію" у Маріуполі ніхто не планує: до чого вже готуються росіяни у місті




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини