Головна Новини Світ Росія Кремль вирішив покарати Анкару після ситуації з «Байракторами» на Донеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль вирішив покарати Анкару після ситуації з «Байракторами» на Донеччині

У Москві звинувачують не лише Україну, а й Туреччину в обстрілі проросійських бойовиків на Донбасі

29 жовтня 2021, 07:26 comments1513
Поділіться публікацією:

Посол України в Німеччині категорично відкинув занепокоєння Берліна у зв'язку з використанням української армії безпілотника "Байрактар" на Донбасі. А Москва оголосила про зупинення імпорту з Туреччини мандаринів одного з виробників. Насправді ми побачили дзеркальну ситуацію із квітнем. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише політичний експерт Олександр Юсупов.

Кремль вирішив покарати Анкару після ситуації з «Байракторами» на Донеччині

Bayraktar TB2. Фото: АрміяInform

Експерт зазначає, що тоді на фоні стягування до кордонів України 100 тисяч російських солдатів Берлін, який прагне нормалізувати відносини з Москвою, спільно з Парижем закликав обидві "сторони до стриманості". Росія запровадила жорсткі обмеження на польоти до Туреччини через 2,5 місяці після того, як Анкара висловила підтримку створенню Кримської платформи та надання Києву Плану дій з НАТО (ПДС).

"Чим пояснюються сьогоднішні дії Берліна та Москви? Кремль явно карає Анкару, найбільшого постачальника мандаринів на російському ринку за продаж українській армії байракторних безпілотників. Німеччина, у свою чергу, не хоче надмірно критикувати Росію. Можливо, навіть Берлін цінує перше застосування "Байрактару" на Донбасі як спробу Києва загострити ситуацію, привернути увагу ЄС та США до конфлікту та відкласти запуск "Північного потоку-2"?", – зазначив Юсупов.

Він додає, з одного боку, уряд Німеччини дуже підтримує цей проект і зараз, наприклад, виступає суворо проти закликів Польщі про те, щоб у ЄС якнайшвидше було проведено антимонопольне розслідування щодо Газпрому. З іншого боку, Німеччина на російські кібератаки проти німецьких політиків перед парламентськими виборами майже ніяк не реагувала як мінімум публічно, а це означає, що зовнішня політика Берліна загалом спрямована на уникнення конфронтації та збереження стабільного бізнес-клімату.

"Навряд чи Володимир Путін бачить у всьому цьому щось, крім нездатності європейських столиць, скоординовано відповідати на погрози і тому продовжить дестабілізувати і Донбас, і газовий ринок, і кіберпростір", — резюмував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Київ відкинув попередження Берліна щодо застосування Bayraktar на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини