Головна Новини Світ Росія Кремль застерігає США від тиску щодо сертифікації "Північного потоку-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль застерігає США від тиску щодо сертифікації "Північного потоку-2"

США виступають проти сертифікації газопроводу

29 листопада 2021, 17:03
Поділіться публікацією:

Кремль заявив у понеділок 29 листопада, що Сполучені Штати не повинні ні на кого чинити тиску через сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє Reuters.

Кремль застерігає США від тиску щодо сертифікації "Північного потоку-2"

Будівництво "Північного потоку-2" - фото з відкритих джерел

Нещодавно завершений газопровід очікує дозволу від німецького штату, перш ніж Росія зможе почати експорт газу через нього. 

Сполучені Штати та деякі європейські країни виступають проти газопроводу, який обходить Україну і призначений для експорту російського газу безпосередньо до Німеччини через дно Балтійського моря.

Вони кажуть, що це зробить Європу занадто залежною від російського газу, але деякі інші європейські уряди стверджують, що зв'язок життєво важливий для забезпечення постачання енергоносіїв.

Як повідомляли раніше "Коментарі", урядовці Німеччини крок за кроком наближаються до сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2". Держава аналізувала, наскільки безпечним буде постачання газу, консультуючись з країнами-сусідами, а також іншими членами ЄС, зокрема з Естонією, Італією, Латвією, Литвою, Австрією, Польщею, Словаччиною, Чехією та Угорщиною. Було зроблено висновок, що постачання газу й сертифікація газопроводу не загрожують ФРН та Європейському Союзу. 

Наступним кроков сертифікації мав бути аналіз незалежності роботи мережі, що розглядатиметься Федеральним мережевим агентством протягом чотирьох місяців. Далі справу має розглянути Єврокомісія, яка протягом двох місяців аналізуватиме всі сторони питання й шукатиме додаткову інформацію. 

Лише після тривалої процедури й успішної сертифікації російський "Газпром" матиме можливість заповнити труби російським газом в обхід України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини