Головна Новини Світ Росія Кремль звинуватив США у розпалюванні "істерії" щодо України: люди "пакують валізи на фронт"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль звинуватив США у розпалюванні "істерії" щодо України: люди "пакують валізи на фронт"

Кремль звинувачує США у розпалюванні «істерії» щодо України під час засідання Ради Безпеки ООН

1 лютого 2022, 11:32 comments1124
Поділіться публікацією:

Росія звинуватила Вашингтон у розпалюванні "істерії" через кризу на українському кордоні, оскільки посол США в ООН попередив, що "наслідки будуть жахливими", якщо Росія вторгнеться. Про це повідомляє CNN.

Кремль звинуватив США у розпалюванні "істерії" щодо України: люди "пакують валізи на фронт"

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков - фото з відкритих джерел

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив журналістам, що Вашингтон і американські ЗМІ підтвердили побоювання щодо російського вторгнення.

"На наш жах, американські ЗМІ останнім часом публікують дуже велику кількість неперевіреної, спотвореної та свідомо оманливої ​​інформації про те, що відбувається в Україні та навколо неї. Істерика, розкручена Вашингтоном, викликає в Україні істерику, майже до того, що люди пакують валізи на фронт. Це факт", — сказав Пєсков у понеділок, 31 січня.

Під час дзвінка минулого тижня, який високопоставлений український чиновник назвав CNN "довгим і відвертим", президент США Джо Байден попередив свого українського колегу, що напад Росії може бути неминучим.

Проте Зеленський знову висловив свою позицію, що загроза з боку Росії залишається "небезпечною, але неоднозначною", та не впевнений, що напад відбудеться, сказав чиновник.

У понеділок, 31 січня, Пєсков закликав США та їхніх європейських союзників "зайняти більш конструктивний підхід" і сказав, що недавня загроза санкцій з боку Сполученого Королівства викликає "надзвичайне занепокоєння".

"Це викликає серйозне занепокоєння у міжнародних фінансових структур і бізнесу. Це відкрита атака на бізнес", — сказав Пєсков. 

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила на вихідних, що країна запровадить нове законодавство, яке розширює санкції та спрямовано проти конкретних осіб, близьких до Кремля, якщо Росія вторгнеться в Україну.

"Загалом англосаксонці активно нагнітають напруженість на європейському континенті", – сказав Пєсков.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на засіданні РБ ООН російський дипломат Василь Небензя заявив, що порушення Україною Мінського пакту може закінчитися "найгіршим шляхом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини