Головна Новини Світ Росія Лавина на російському курорті: під завалами залишилися люди (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавина на російському курорті: під завалами залишилися люди (ФОТО, ВІДЕО)

На цей момент з-під снігових завалів дістали лише одну жінку

18 січня 2021, 16:19
Поділіться публікацією:

На гірськолижному курорті в Карачаєво-Черкесії, Росія, сталася надзвичайна подія. У селищі Домбай раптово зійшла лавина, поховавши під собою і відпочиваючих, і будинки. Інцидент стався на горі Мусса-Ачитара, повідомляє Интерфакс.

Лавина на російському курорті: під завалами залишилися люди (ФОТО, ВІДЕО)

Під сніговими завалами може знаходитися до 20 осіб. Фото: ТАСС

Джерело, яке цитує видання, стверджує, що під щільними сніговими масами нині поховані дві точки прокату гірськолижного спорядження, а також кафе. Прес-служба МНС Росії додатково інформувала, що на трасі під лавину могли потрапити від 4 до 12 людей. Серед них, ймовірно, є діти.

Лавина на російському курорті: під завалами залишилися люди (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Лавина на російському курорті: під завалами залишилися люди (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3

За повідомленням на 15:39 за московським часом, стало відомо, що рятувальники, які ведуть пошуки постраждалих, виявили під завалами лавини жінку. Судячи з інформації, відпочивальниця отримала травми середньої тяжкості, нині перебуває під наглядом медичних працівників.

Сходження лавини сталося о 13:30 за місцевим часом на висоті 2700 метрів. На місці надзвичайної події продовжують працювати спеціальні бригади, чергують медики та поліцейські. Пошуки ведуться силами 170 рятувальників і волонтерів, підключені навчені собаки. На горі Мусса-Ачитара організовують так звані "хвилини тиші", щоб почути людей, які можуть перебувати під товщею снігу. 
Відео з місця сходження лавини публікує канал Карачаєво-Черкеської Республіки в соціальній мережі Instagram.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що непальським альпіністам вдалося підкорити гору К-2 (Чогорі). Варто відзначити, що раніше в зимовий час такий маневр не вдавався нікому. Через величезну кількість загиблих альпіністів, які раніше намагалися зійти на вершину, Чогорі прозвали "горою-вбивцею".

Також на порталі можна дізнатися подробиці сходження жахливої лавини в горах на території Ірану. Під снігом загинуло щонайменше 10 людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини