Головна Новини Світ Росія Лавров цинічно порівняв росіян із жертвами Голокосту: в Ізраїлі його поставили на місце
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров цинічно порівняв росіян із жертвами Голокосту: в Ізраїлі його поставили на місце

У МЗС Ізраїлю засуджують слова Лаврова

19 січня 2023, 16:37
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Ізраїлю прокоментувало цинічну заяву головного дипломата Кремля Сергія Лаврова, де він порівняв росіян з жертвами Голокосту, а політику Америки з вчинками Гітлера. Відтак в ізраїльському відомстві такі порівняння кремлівського політика назвали "неприйнятними". Відповідну заяву зробив речник МЗС Ізраїлю Ліор Хаїт, повідомляє ynet.co.il.

Лавров цинічно порівняв росіян із жертвами Голокосту: в Ізраїлі його поставили на місце

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

За його словами, "будь-яке порівняння між поточними подіями та остаточним планом Гітлера щодо знищення євреїв спотворює історичну правду та завдає шкоди гідності як загиблих, так і тих, хто вижив. Будь-яке таке порівняння має бути відкинуто категорично". 

Речник МЗС Ізраїлю додав, що "Голокост — найтемніший період в історії людства. Такі порівняння неприйнятні".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров порівняв дії Заходу з кроками Гітлера та Наполеона. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров виступив 18 січня з довгою промовою, де вчергове повторив наративи російської пропаганди. Російський політик прирівняв допомогу Україні з діями Гітлера та Наполеона. Очільник МЗС Російської Федерації під час ранкової пресконференції почав критикувати Захід через військову допомогу Україні. Лавров стверджує, що США робить ті самі кроки, які раніше робив Наполеон та Гітлер для знищення російських утворень. Далі міністр закордонних справ РФ продовжив свою пропагандистську промову, в якій стверджує, що Захід хоче "остаточно вирішити російське питання" та порівняв це з тим, що Гітлер робив з євреями. Цікаво, що російська пропаганда упускає те, що саме Радянський союз на початку війни співпрацював з Гітлером та підписав пакт Молотова-Ріббентропа, згідно з яким було вирішено розділити Європу.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини