Головна Новини Світ Росія Лавров назвав "причини", чому РФ проігнорує другий саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров назвав "причини", чому РФ проігнорує другий саміт миру

Лавров заявив, що на саміті миру "продавлюють ультиматуми Зеленського"

17 липня 2024, 22:17
Поділіться публікацією:

Глава російського МЗС Сергій Лавров повідомив, що РФ не планує брати участь у другому саміті миру, яку ініціює Володимир Зеленський.

Лавров назвав "причини", чому РФ проігнорує другий саміт миру

Делегація РФ не поїде на другий саміт миру. Фото з відкритих джерел

Очільник російського МЗС заявив, що друга конференція щодо України нібито містить "неприйнятні для Росії підходи".

За словами Сергія Лаврова, що основою для обговорень на другому саміту миру є "формула Зеленського", яка не влаштовує Росію.

Російський міністр також заявив, що "Захід узяв курс на продавлювання за будь-яку ціну ультиматуму Зеленського".

Водночас Сергій Лавров сказав, що Росія готова до переговорів щодо закінчення війни в Україні та системи безпеки в Європі. За його словами, РФ наполягатиме на внесенні в будь-який можливий майбутній договір з європейської безпеки "запобіжників від подвійного тлумачення", а також буде "ретельно стежити за формулюваннями і гарантіями".

Як відомо, заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що Україна прагне провести другий саміт миру до кінця поточного року. Володимир Зеленський наголосив, що очікує на приїзд представників Росії на другий саміт миру. Зеленський повідомив, що поставив завдання, аби у листопаді був повністю готовий план для проведення другого саміту. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував саміт країн НАТО. Зокрема, за його словами, військова інфраструктура НАТО постійно рухається у бік кордонів Росії. "НАТО ще раз підтвердила свою суть – це альянс, створений для підтримки конфронтації, де-факто він повністю залучений до конфлікту навколо України", — відзначив Дмитро Пєсков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини