Головна Новини Світ Росія Лавров назвав Путіна "ішаком": що сталося під час зустрічі у Китаї
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров назвав Путіна "ішаком": що сталося під час зустрічі у Китаї

Відповідь Лаврова дає чітко зрозуміти, хто займає позицію лідера

16 травня 2024, 16:30 comments2558
Поділіться публікацією:

Керівник  російського міністерства  закордонних справ  Сергій Лавров не зміг дати  відповідь на питання,  що  обговорюватимуть Володимир Путін і Сі Цзіньпін у неформальній обстановці  опісля офіційної зустрічі, що відбулась  в Пекіні. Але, наговорив  дещо  цікаве, називаючи Путіна "ішаком" (тобто ослом), а російську делегацію — "ввічливими людьми".

Лавров назвав Путіна "ішаком": що сталося під час зустрічі у Китаї

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

 Представник  пропагандистського телеканалу "Росія 1"  задав запитання російському міністру про тему, що  обговорять керівники РФ та Китаю під час неформального  спілкування. Лавров  сказав у відповідь, що не знає,  що особисто будуть  обговорювати Путін і Сі.

"Знаєте, як кажуть на Сході, гість — ішак господаря. Усі програми, звичайно, залежать від тих люб’язних пропозицій, які китайський президент, його команда зробили нашому президенту. Всі ці деталі були узгоджені по лінії протоколу, тож усе залежить від господарів. А ми ввічливі люди, тим більше в гостях", — відповів  головний російський дипломат.

На Сході існує такий  вислів. Він  має й іншу форму, яка може  звучати і так: "Гість — ішак, господар — орел". Це багатошаровий   вислів. Він  озвучує  покірність і смиренність гостя, проте  при цьому зазначає  обов’язки господаря гідно прийняти візитера. Підтекст ще можна зрозуміти  по іншому : ішак  робить  брудну та нелегку  роботу для блага господаря. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сі Цзіньпін привітав Путіна на зустрічі в ПекініРосійський диктатор Володимир Путін після так званої "інавгурації" на пост президента РФ здійснив свій перший закордонний візит у Китай. Під час зустрічі з Путіним Сі Цзіньпін заявив, що Китай буде для Росії "добрим сусідом, другом і надійним партнером". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини