Головна Новини Світ Росія Лавров назвав Росію жертвою: що сказав кремлівський дипломат
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров назвав Росію жертвою: що сказав кремлівський дипломат

Лавров не бачить перспектив для діалогу із західними країнами

26 жовтня 2023, 18:50
Поділіться публікацією:

26 жовтня очільник дипломатичного відомства Кремля зробив нову заяву про те, що Америка нібито очолює “хрестовий похід” проти країн, які “захищають власні інтереси”. Маючи на увазі, Росію. Про це повідомляє агентство EFE.

Лавров назвав Росію жертвою: що сказав кремлівський дипломат

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

"Агресія Заходу проти Росії є лише частиною хрестового походу США і їх сателітів проти будь-якого члена міжнародного співтовариства, який виглядає незалежним і захищає свої національні інтереси", — сказав Лавров на 

 Міністр закордонних справ РФ під міжнародної конференції, яка відбувається в Мінську, звинуватив США та союзників у створенні осередку напруженості в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, який вони нібито відкрито оголошує “зоною відповідальності НАТО”.

“Пропагуються так звані індо-тихоокеанські стратегії, спрямовані на стримування Китаю, ізоляцію Росії та зруйнування відкритої та егалітарної регіональної архітектури, заснованої на консенсусі, який склався навколо АСЕАН”, – сказав Лавров.

Також Лавров заявив, що Кремль сьогодні не бачить перспектив для діалогу із країнами Заходу, бо, за його словами, вони “повністю підпорядковані США”.

Окрім цього, Лавров вже традиційно звинуватив Америку  у війні в Україні. За його словами, "без прямого заохочення з боку США Київ не наважився б стати на шлях знищення всього російського: мови, освіти, ЗМІ, культури і православної релігії”.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров прокоментував "ядерну" тему, заявивши, що американці "мурижать". Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував дії РФ щодо дератифікації договору про ядерні випробування. Причиною цього, каже Лавров, стали дії американців. Вони, за словами міністра, "мурижать". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Світлана

26 жовтня 2023, 18:04

Дипломат - цинік.


Новини