Головна Новини Світ Росія Лавров пояснив, чому розширення «Нормандського формату" не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров пояснив, чому розширення «Нормандського формату" не буде

Німеччина і Франція вже відмовляли в розширенні "Нормандського формату" за рахунок США

19 жовтня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Розширення "Нормандського формату" за рахунок приєднання до переговорної групи США не відбудеться. Причина не в позиції Росії, а в позиції інших учасників переговорів — Німеччини і Франції, які ще раніше дали зрозуміти, що Вашингтон в цій четвірці зайвий. Як передає видання "Коментарі", про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, пише РБК-Україна.

Лавров пояснив, чому розширення «Нормандського формату" не буде

Сергій Лавров. Фото: liga.net

Під час брифінгу голова зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров зазначив, що розмова про те, щоб Вашингтон приєднався до "Нормандського формату" піднімалася давно. Перший раз ще, коли держсекретарем США був Джон Керрі. Лавров згадав, що під час одного з візитів Керрі в Москву президент РФ Путін сам запропонував американській стороні приєднатися до переговорів, обґрунтовуючи це тим, що США мають величезний вплив на Україну. Керрі у відповідь пообіцяв подумати над цією пропозицією.

Сергій Лавров зазначив, потім таку пропозицію про розширення "Нормандського формату" за рахунок США було запропоновано Німеччині і Франції. Але з Берліна і Парижа прийшла негативна відповідь на таку ініціативу. позиція була пояснена так, що переговори повинні тривати в тому форматі, в якому відбулося підписання Мінських угод.

Сам же Лавров зазначив, якщо США мають такий великий вплив на президента України і, якщо вони знають, як допомогти просувати Мінські угоди до стадії реалізації, то "справа можна вирішити дуже швидко".

Також читайте на порталі "Коментарі" — Сергій Лавров звинуватив НАТО та інші західні структури в підтримці "неонацистів в Україні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини