Головна Новини Світ Росія Лавров різко висловився про "Кримську платформу": "Русофобська акція"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров різко висловився про "Кримську платформу": "Русофобська акція"

У МЗС РФ не вперше висловлюються про захід

24 серпня 2021, 16:57
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров назвав саміт "Кримської платформи", який відбувся в Україні 23 серпня, "русофобською акцією". Про це російський чиновник заявив під час візиту в Будапешт, пише "Європейська правда", посилаючись на ТАСС.

Лавров різко висловився про "Кримську платформу": "Русофобська акція"

Сергій Лавров - фото з відкритих джерел

"Звичайно, це русофобська акція, штучно створена, і будуть намагатися штучно ось ці настрої підтримувати, щоб підіграти таким ультрарадикальним неонацистським явищам у сучасній Україні. Цим явищам потурає і влада в Києві, і цим виявам потурають лідери західного світу", — заявив Лавров.

Голова МЗС Росії не вперше різко висловлюється про захід. Раніше він назвав "Кримську платформу" "шабашем", де країни Заходу будуть "продовжувати пестити неонацистські, расистські настрої сучасної української влади".

Нагадаємо, що саміт "Кримської платформи" все-таки не відбувся безслідно для Росії. Крім засудження агресивної політики Москви та закликів прибрати свої війська з українського Криму, у підсумковій декларації саміту є цікаві пункти про нові санкції проти РФ. Вони будуть введені країнами-учасницями "Кримської платформи", якщо Кремль знову зробить агресивні дії щодо України.

У матеріалі видання "Коментарі" також повідомлялося, що експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілія Куса вважає, що саміт "Кримської платформи" має важливе значення з точки зору політичного символізму і як потужний дипломатичний захід.

А ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан упевнений, що повернення до порядку денного зовнішньої політики України питань про деокупацію Криму в такому форматі — дуже правильний крок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини