Головна Новини Світ Росія Лавров розповів, чому Росія почала війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров розповів, чому Росія почала війну проти України

Сергій Лавров відреагував на інформацію, що у випадку поразки України у війні, Росія почне нові військові дії проти інших країн.

30 січня 2024, 14:30 comments1987
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував заяви західних політиків, які говорять про небезпеку нової військової агресії з боку Росії на європейські країни та членів НАТО. Лавров назвав такі повідомлення "абсурдними" та заявив, що Росія в Україні нібито "усуває історичну несправедливість".

Лавров розповів, чому Росія почала війну проти України

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров провів зустріч з дипломатичними представниками щодо війни в Україні. Під час розмов, Лавров заявив, що Захід говорить, що у випадку перемоги Росії у війні проти України, то Кремль піде війною на інші країни: Швеція, Фінляндія, країни Балтії.

Російський міністр заперечив ці твердження і видав чергову порцію російської пропаганди у якій спробував пояснити причини початку війни в Україні.

"Абсурдність таких заяв зрозуміла всім, будь-кому, хто більш-менш розуміє історію і розуміє ті цілі, які відкрито, не ховаючись, ми оголосили щодо спеціальної військової операції в Україні", — заявив Лавров та додав, що Росія у війні в Україні "усуває історичну несправедливість".

Сергій Лавров продовжив виголошувати наративи режиму Путіна безпідставно розповідаючи, що українські території нібито належать Росії.

"Ми усуваємо спроби не просто переписати історію народів нашої країни, а цю історію забути назавжди і перетворити сучасні території, на яких століттями жили російські та інші народи Росії, на плацдарм, який НАТО на чолі зі США почала б використовувати для загроз безпеки Росії", – сказав Лавров.

Нагадаємо, що попри заяви Лаврова про "зрозумілі цілі" вони постійно змінювались з боку Росії у ході військових дій. Також очільник МЗС РФ вказав нібито про "відкриті" умови початку війни, однак Росія почала повномасштабне вторгнення без попередження, вночі 24 лютого, подібно тому, як це зробили нацисти з нападом на СРСР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лавров пригрозив серйозними заходами США.

Також "Коментарі" писали, що Медведєв бурхливо відреагував на указ Зеленського про історично населені українцями території РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини