Головна Новини Світ Росія Лавров пригрозив серйозними заходами США
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров пригрозив серйозними заходами США

Росія пригрозила США через наземні ракети середньої та малої дальності, що були заборонені договором, який покинули Росія та Сполучені Штати.

31 грудня 2023, 10:45 comments2543
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія погрозами відреагувала на можливі спроби США розгорнути наземні ракети середньої та малої дальності, які були заборонені договором ДРСМД. Очільник МЗС РФ Серій Лавров заявив, що Москва вживе "серйозних заходів". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров пригрозив серйозними заходами США

Сергій Лавров пригрозив США. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США бачать у РФ "екзистенційну загрозу".

"Політичні еліти в Штатах бачать у Росії ворога та екзистенційну загрозу. Росія вживе серйозних заходів у відповідь на розгортання США раніше заборонених ракетних озброєнь", — сказав Лавров, однак не надав доказів на спроби США розгорнути заборонені раніше ракети.

Водночас Лавров заявив, що Росія нібито не буде першої йти на розміщення заборонених раніше ракет.

"Москва не стане першою розгортати ракети меншої та середньої дальності, якщо Вашингтон відмовиться від нарощування силового тиску на неї", — сказав Лавров.

Нагадаємо, що Договір між СРСР та США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД) був підписаний 8 грудня 1987 року між Рональдом Рейганом та Михайлом Горбачовим. США та СРСР зобов'язались не розгортати та не випробовувати крилаті та балістичні ракети наземного базування малої дальності – 500-1000 км та середньої дальності – 1000-5500 км. Крім того, обидві країни мали знищити усі пускові установки такого типу за три роки. ДРСМД став першим договором про реальне скорочення озброєнь.

У лютому 2019 року Дональд Трамп заявив, що Росія порушує умови договору, зокрема щодо розробки та розгортання своїх ракетних систем. У серпні 2019 року договір добіг кінця, а Росія та США офіційно вийшли з нього.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія пригрозила Південній Кореї помстою.

Також "Коментарі" писали про заяву Росії, якою викликали Чехію до Радбезу ООН через війну в Україні. У Празі різко відреагували на такі повідомлення з Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/226464
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини