Головна Новини Світ Росія Лавров сказав, коли можна домовлятися про час і місце переговорів щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров сказав, коли можна домовлятися про час і місце переговорів щодо України

Лавров заявив, що Росія категорично не сприймає «формулу миру» президента Володимира Зеленського

9 вересня 2024, 17:11 comments1496
Поділіться публікацією:

Можна легко і просто домовитися про місце та час проведення переговорів щодо України, про це заявив міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров. Втім, за його словами, перед цим Росія хоче зрозуміти, що на таких переговорах обговорюватимуть.

Лавров сказав, коли можна домовлятися про час і місце переговорів щодо України

Сергій Лавров

"Коли ми побачимо серйозну готовність захищати ті самі права людини, які Захід завжди на своїх прапорах гордо виносить з будь-якого питання, але тільки не з цього, коли ми побачимо таку готовність, ми, я переконаний, легко домовимося за місцем та часом зустрічі. Але спочатку потрібно зрозуміти, що ми обговорюватимемо", — сказав Лавров.

Крім того, глава МЗС країни-агресора заявив, що колективний Захід не має бажання укладати домовленості по-чесному щодо врегулювання українського конфлікту.

"Ініціатива Зеленського давно відома, вона вже всім оскомину набила. Це ультиматум чистої води", — заявив російський міністр.

Також Лавров наголосив, що Захід продовжує "чіплятися" за цей ультиматум і "не хоче домовлятися чесно".

Лавров зазначив, що справжні бажання Заходу — продовжувати робити все, щоб завдати Росії стратегічної поразки на полі бою. Міністр закордонних справ Росії додав, що РФ ніколи всерйоз не розглядала "формулу Зеленського".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що італійські журналісти з'ясували, що Шольц нібито почав працювати над своїм мирним планом, який передбачає "територіальні поступки" з боку України. За їхньою інформацією, канцлер прагне зміцнити свої позиції перед виборами та увійти в історію як "канцлер миру". Сам Шольц закликав почати обговорювати, як можна прийти до миру в Україні якнайшвидше, і запропонував провести ще одну конференцію щодо України, але за участю Росії.

При цьому в Україні закликають зрозуміти, що РФ не воює за шматок української землі, а хоче знищити країну та її мешканців.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини