Головна Новини Світ Росія Лавров виставив вимогу для переговорів: від чого має відмовитись Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров виставив вимогу для переговорів: від чого має відмовитись Київ

Росія готова до переговорів, якщо Україна відмовиться від «формули миру» Зеленського

27 серпня 2024, 15:37 comments21609
Поділіться публікацією:

Як заявив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров, якщо західні країни зацікавлені у врегулюванні конфлікту в Україні, то для цього необхідно сісти за стіл переговорів та спілкуватись по-чесному, без "формул Зеленського". Про це він заявив за підсумками зустрічі із главою МЗС Ємену.

Лавров виставив вимогу для переговорів: від чого має відмовитись Київ

Сергій Лавров

"Якщо Захід зацікавлений нормалізувати ситуацію в Європі, від якої вже самі європейці страждають, то треба сідати за стіл переговорів", — сказав російський дипломат.

Зокрема, Лавров наголосив, що в цьому випадку потрібно буде спілкуватися спокійно та без "папірців" у руці під назвою "формула Зеленського".

Крім того, глава МЗС країни-агресора наголосив, що російський диктатор Володимир Путін заявляв, що російська сторона була до цього готова.

"Але тепер уже тричі збрехавши, хто тобі повірить. Подивимося, вони мають зробити висновки", — заявив глава МЗС РФ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч у Катарі між українськими та російськими представниками відбулася. За його словами, вона відбулася у форматі онлайн. Володимир Зеленський під час форуму "Україна 2024. Незалежність" відповів на питання щодо енергетичних переговорів у Катарі. За інформацією західних ЗМІ, Україна та Росія намагалися домовитися припинити удари по енергетичних об'єктах на території обох країн, проте зустріч нібито була зірвана через бої в Курській області. "Вона не зірвалася, її було проведено у форматі онлайн", – сказав Зеленський. За словами президента, наступ України на Курську область не пов'язаний із пунктами формули світу, а є спробою змусити Росію розпочати мирні переговори на умовах України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини