Лідери яких країн приїдуть до Москви на День Перемоги

Три президенти та один прем'єр-міністр приїдуть до Володимира Путіна на 9 травня, щоб взяти участь у заходах до Деня Перемоги.

Офіційно погодились прилетіти до Москви та взяти участь у заходах з нагоди Дня Перемоги в Росії три президенти: Токаєв, Рахмон та Жапаров, а також прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Першим, офіційно оголосив про приїзд до Кремля на 9 травня президент Киргизстану Садир Жапаров, який отримав запрошення ще у квітні. Тепер стало відомо, що ще два лідери приєднаються до Жапарова.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відреагував на запрошення Володимира Путіна та здійснить візит до Росії 8 травня, а 9 візьме участь у заходах на Червоній площі. Інший лідер азійської держави - президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, через свого представника сповістив, що також здійснить робочі візити до Росії та візьме участь у параді, присвяченому до 78-ї річниці перемоги над Німеччиною.

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон також отримав запрошення від російської адміністрації і заявив, що буде брати участь у заходах 9 травня у Москві.

Запрошення від Кремля отримали ще кілька країн СНД, зокрема президенту Туркменії Сердара Бердимухамедову. Однак в адміністрації президента не повідомили, чи погодився лідер країни приїхати до Кремля.

Таким чином офіційно погодились приїхати на День перемоги до Москви президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Киргизстану Садир Жапаров та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян

Раніше портал "Коментарі" повідмовляв, що Володимир Путін привітав лідерів СНД з 9 травня, однак одного президента не згадав.

Також "Коментарі" писали про акт капітуляції Німеччини, який був підписаний 7 травня. Однак у європейських країнах день закінчення Другої світової війни відзначають 8 або 9 травня.