Головна Новини Світ Росія Путін привітав лідерів СНД з 9 травня: одного президента не згадав
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін привітав лідерів СНД з 9 травня: одного президента не згадав

Президент Росії Володимир Путін не привітав президентку Молдови з Днем Перемоги під час розсилання повідомлень країнам-членам СНД.

8 травня 2023, 14:35 comments2168
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін надіслав привітальне звернення до Дня перемоги усім лідерам СНД, однак оминув президентку Молдови Маю Санду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресреліз Кремля.

Путін привітав лідерів СНД з 9 травня: одного президента не згадав

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У Кремлі зазначили, що вітальні повідомлення з нагоди 78-ї річниці "Великої Вітчизняної війни" отримали лідери Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Киргизстану, Казахстану, Вірменії, Азербайджану та Білорусі. У заяві окремо вказано на привітання для народів Молдови та Грузії. Україна в пресрелізі не згадується.

У повідомленні Путін вказує на "зберігати заповідані традиції дружби та взаємодопомоги, не допускати спотворення історичної правди".

Слід нагадати, що після російського вторгнення в Грузію у 2008 році, країна наступного року покинула Співдружність Незалежних Держав. Подібна ситуація сталась і з Україною, яка у 2018 році залишила СНД. Таким чином з усіх дійсних членів організації лише лідерка Молдови не отримала привітання від Путіна на 9 травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому в більшості європейських країн закінчення Другої світової війни в Європі припадає на 8 травня, а в деяких країнах колишнього Радянського Союзу на 9 травня, попри те, що акт про капітуляцію Німеччини було підписано 7 травня.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців очікує нових ударів безпілотниками по Кремлю на 9 травня. Адже на початку травня два дрони атакували резиденцію президента Росії Володимира Путіна. У Кремлі назвали це замахом на Путіна, однак президент України заперечив таку інформацію.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Али Баба

8 травня 2023, 14:23

Сжэчь напалмом и засыпать хлоркой ,весь хуйлостан с хуйлом


Новини