Головна Новини Світ Росія У Росії назвали єдиного президента, який приїде до Москви 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії назвали єдиного президента, який приїде до Москви 9 травня

До Москви на День Перемоги запросили лише одного іноземного лідера - президента Киргизії.

24 квітня 2023, 11:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Киргизії Садир Жапаров стане єдиним іноземним лідером, який приїде до столиці Росії на 9 травня, коли в РФ святкують День Перемоги та влаштовують воєнний парад. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії назвали єдиного президента, який приїде до Москви 9 травня

Путін та Жапаров. Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ повідомляють, що лідер Киргизії Садир Жапаров, ймовірно, буде єдиним президентом, який приїде на парад до Путіна 9 травня. 31 березня Жапаров отримав запрошення до РФ від віцепрем’єра Олексія Оверчука, який відповідає за міжнародні відносини.

"8–9 травня ми очікуємо на ваш офіційний візит. Особливого значення цьому візиту надає той факт, що він присвячений святкуванню нашого найголовнішого спільного свята — Дня Перемоги", — сказав Оверчук під час зустрічі з Садиром Жапаровим та додав, що Кремль пам’ятає, який внесок здійснила Киргизія для захисту Москви.

Журналісти надіслали запит речнику Кремля Дмітрію Пєскову про те, чи відвідають іноземні лідери Москву 9 травня, наприклад білоруський диктатор Олександр Лукашенко, однак не отримали відповіді. Тому, наразі підтверджений візит лише одного президента — Садира Жапарова.

Нагадаймо, що минулого року до столиці Росії на 9 травня не було запрошено жодного іноземного лідера. У Кремлі пояснили таке рішення тим, що дата була не ювілейна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі повідомили, чи будуть проводити парад 9 травня на Червоній площі. Адже кілька міст скасувало свої святкування, зокрема в окупованому Криму.

Також "Коментарі" писали про Медведєва, який відреагував на ідею G7 про заборону на імпорт з РФ українською мовою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини