Головна Новини Світ Росія Лише один радянський танк: що показали на параді в Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Лише один радянський танк: що показали на параді в Москві

Друга армія світу на параді військової техніки показали лише один танк, який перестали виробляти ще в кінці 60-х років.

9 травня 2023, 12:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія традиційно використовує військовий парад до Дня Перемоги для демонстрації своє військової могутності. Однак парад у 2023 році виявився набагато скромнішим ніж у попередні роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Лише один радянський танк: що показали на параді в Москві

Радянський танк Т-34 в Москві. Фото з відкритих джерел

День Перемоги є одним з найбільших свят у Російській Федерації, а кульмінацією дійства був парад на якому Кремль показував свою сучасну військову техніку разом з експонатами минулих років.

Ймовірно через те, що велика кількість російської військової техніки знищена, або перебуває на українському фронті, парад вийшов більш скромним.

У 2023 році на чолі колони був лише один танк Т-34, який серійно випускався з 1940 року до кінця 60 років минулого століття. У 2022 році Т-34 супроводжували більш сучасні моделі Т-90 та Т-14, однак жоден з цих танків не був присутній цього року на Червоній площі.

Замість них радянський Т-34 супроводжували бойові машини "Тигр". Ще одну бойову машину, яка взяла участь на параді виявився "ВПК-Урал". Попри це, головним експонатом на параді виявилась сучасна система протиповітряної оборони С-400, а також балістична система "Ярс", що входить до складу ядерних сил РФ.

Цікаво, що попри сонячну та ясну погоду традиційні польоти авіації над Москвою скасували. Російські ЗМІ повідомляють, що на цьогорічному параді було представлено 125 одиниць військової техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише сім лідерів країн колишнього Радянського Союзу приїхали до Росії на парад до 9 травня.

Також "Коментарі" писали, диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин привітав Путіна з Днем Перемоги..



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини