Головна Новини Світ Росія Литва, Латвія та Естонія заборонили в'їзд для росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва, Латвія та Естонія заборонили в'їзд для росіян

Таке рішення Балтійські країни прийняли 7 вересня

7 вересня 2022, 19:48
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

7 вересня три Балтійські країни узгодили домовленість про заборону в'їзду жителів Російської Федерації на свої території. Таке рішення пов'язано з війною в Україні та передбачає створення додаткових незручностей для жителів РФ. Про це пише видання "Коментарі" з посиланням на "Голос Америки".

Литва, Латвія та Естонія заборонили в'їзд для росіян

Литва, Латвія та Естонія заборонили в’їзд для росіян. Фото звідкритих джерел

Всупереч тому, що росіяни з Шенгенською візою зможуть подорожувати по більшості країн Європи, у Балтійські країни їм тепер неможливо потрапити, окрім кількох винятків. Заборона не стосуватиметься дипломатів, поїздок до родичів, а також візити з гуманітарною ціллю.

У своєму звернені, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що останнім часом значно виросла кількість росіян, які перетинають кордон його держави. За його словами така кількість росіян в його країн створюють небезпеку для громадськості. Заборонна набере чинності з середини вересня.

До альянсу з Балтійських країн могла долучитись Фінляндія. Але північна країна вирішила не забороняти в’їзд росіянам, адже якщо Шенгенську візу видала не Фінляндія, то це порушує принципи Шенгену. Так про заборону висловився міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто.

В середині весни Литва, Латвія та Естонія перестала видавати нові візи для жителів РФ.

Польоти на літаках для росіян були скасовані майже одразу після вторгнення, тому для більшості громадян РФ Балтійські країни стали чи не єдиним способом потрапити в Європу.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, про нові правила отримання візи для росіян в Болгарії. Країна підняла ціну до 80 євро.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини