Головна Новини Світ Росія Медведєв прочитав пропагандистський лист про те, що Польща мала загинути (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв прочитав пропагандистський лист про те, що Польща мала загинути (ВІДЕО)

Російські ЗМІ використовують для своєї пропаганди класиків своєї літератури. Експрезидент Росії зачитав лист російського дипломата та поета Федора Тютчева.

31 січня 2023, 16:15 comments1303
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Дмитро Медведєв зачитав уривки з листа Федора Тютчева, російського дипломата і поета 19-го століття, на пропагандистському телебаченні, щоб просувати думку про те, що російські завоювання були "природним та виправданим явищем" та додав, що "Польща мала загинути". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter журналістки Джулії Девіс, що моніторить російський медіапростір.

Медведєв прочитав пропагандистський лист про те, що Польща мала загинути (ВІДЕО)

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв. Фото з відкритих джерел

Росія продовжує пропагандистську політику на своєму телебаченні та посилює міф про "велику Росію". В мережу потрапив уривок з передачі, де поставало питання взаємовідносин з точки зору російської поезії.

"Історично Захід завжди сприймав Росію як конкурента, який намагався її розділити та підкорити. Можливо, саме бажання Заходу допомогло Росії консолідувати свої землі та об’єднати народ", – сказала на початку ефіру російська ведуча Олеся Лосєва.

Далі йде запис голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, який читає уривок з листа російського поета і дипломата Федора Тютчева.

"Століттями європейський Захід наївно вважав, що іншої Європи немає і не може бути", — почав Медведєв, а потім процитував Тютчева, який писав, що "справжня природа швидких успіхів і надзвичайного розширення Росії. Починаєш розуміти, що так звані завоювання та насильство — це найбільш природна і виправдана справа, що коли-небудь була в історії, це було просто велике об’єднання".

У листі Тютчев пише, що "стає також зрозумілим, чому одна за одною руйнувались від рук  Росії усі неприродні перешкоди на її шляху", та додає, "чому, наприклад, Польща мала загинути. Йдеться, звичайно, не про споконвічну польську національність, не дай Боже, а про нав’язану їй фальшиву цивілізацію і фальшиву національність", — продовжує Медведєв.

У кінці російські пропагандисти додають, що "часи минають, а класика залишається класикою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію жителів Москви на постачання західних танків в Україну.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за рівнем корупції. Україна покращила свої показники, а Росія досягає дна рейтингу в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини