Головна Новини Світ Росія Медведєв розповів, який подарунок до Нового року Росія надіслала країнам НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв розповів, який подарунок до Нового року Росія надіслала країнам НАТО

Медведєв зловтішається, що Путін відправив до країн НАТО фрегат російського флоту "Адмірал Горшков" з ракетами "Циркон"

5 січня 2023, 16:34 comments1122
Поділіться публікацією:

Фрегат російського флоту "Адмірал Горшков", озброєний гіперзвуковими ракетами "Циркон", вирушив із Чорного моря до Атлантичного океану. Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що судно йде до берегів країн НАТО. У властивій для себе уїдливій манері Медведєв назвав цей крок подарунком до Нового року від Росії країнам НАТО.

Медведєв розповів, який подарунок до Нового року Росія надіслала країнам НАТО

Дмитро Медведєв. Фото: із відкритих джерел

Медведєв прямо заявив, що відправка відбулася 4 січня та її мета наближення до країн НАТО та створення загрози для США зокрема.

"Головний подарунок до Нового року з боєкомплектом ракет Циркон вирушив учора до берегів країн НАТО. 1000 км дальності їх застосування з гіперзвуком у 9 Махів та можливістю використовувати будь-який заряд з гарантією долають будь-яку ПРО. Нехай стоїть десь за 100 миль від берега, ближче до річки Потомак. Так що радійте! Приведе до тями будь-кого, хто становитиме пряму загрозу Росії та нашим союзникам", – зазначив екс-президент Росії.

За даними Військово-морських сил України у Facebook, церемонію відправлення "Горшкова" особисто очолив президент Росії Володимир Путін. Щоправда, особисто Путін не був присутній, він включився по відеозв'язку. Планується, що фрегат виконуватиме завдання бойової служби в акваторіях Середземного моря, Атлантичного та Індійського океанів. У ході бойової служби заплановано навчальне застосування гіперзвукових ракет "Циркон".

На думку військових, таким чином РФ намагається відвернути увагу від невдач у війні з Україною, зокрема у Чорному морі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Захід підтримує Україну у війні – чому боїться передати важке наступальне озброєння ЗСУ і добити РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія відкрита до діалогу щодо України , але Києву треба враховувати "нові територіальні реалії". Про це під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганонм заявив президент Росії Володимир Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини