Головна Новини Світ Росія Медведєв відреагував на передачу Україні комплексів Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв відреагував на передачу Україні комплексів Patriot

Зенітно-ракетні комплекси Patriot можуть передати Україні у майбутньому

29 листопада 2022, 21:14 comments6381
Поділіться публікацією:

Ймовірна поставка зенітно-ракетних комплексів Patriot Україні вже встигли перелякати та роздратувати кремлівських політиків. Тож в РФ пообіцяли їх "знищувати". Відповідну заяву  зробив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Медведєв відреагував на передачу Україні комплексів Patriot

Дмитро Медведєв (фото з відкритих джерел)

Україна ще не отримала такі комплекси, а Медведєв вже почав називати зенітно-ракетні комплекси Patriot "законними" цілями для РФ.

"Якщо, як натякнув генсек Єнс Столтенберг, НАТО поставить київським фанатикам комплекси Patriot разом з натовським персоналом, вони відразу стануть законною метою наших Збройних сил", — написав роздратований Медведєв.

У такий спосіб кремлівський політик знову спробував пригрозити представникам Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині назвали головну причину – чому ЗРК Patriot не буде в Україні. Німеччина зацікавлена у тому, щоб усі її системи ППО Patriot залишалися на території країн НАТО.  Про це заявив представник Міноборони ФРН Арно Коллац у ході брифінгу. Чиновник також нагадав про заяву міністра оборони Німеччини Крістіні Ламбрехт, яка дала зрозуміти, що системи ППО Patriot, які є у розпорядженні ФРН, є невід'ємною частиною захисту НАТО. За словами Коллаца, Німеччині потрібні ці ЗРК, щоб виконати всі свої зобов'язання перед союзниками по НАТО. Варто зазначити, що після того, як одна з ракет впала на територію Польщі, активізувалися розмови про можливість перекидання систем ППО Patriot на кордон з Україною. Тоді Варшава першою висловила позицію про те, що було б правильно поставити ці системи ППО безпосередньо Україні. Ось тільки в Німеччині такої ідеї не сприйняли з оптимізмом, давши зрозуміти, що до такого кроку не готові.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини