Головна Новини Світ Росія Методи СРСР часів Сталіна повернулись в Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Методи СРСР часів Сталіна повернулись в Росію

В Росії будуть офіційно публікувати списки з адресами "іноземних агентів".

18 листопада 2022, 19:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав розпорядження, яке дозволить кожному перевіряти, де живуть вороги путінської Росії. Їх імена, прізвища та адреси можна перевірити на сайті Міністерства юстиції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на незалежний ресурс NEXTA у Twitter.

Методи СРСР часів Сталіна повернулись в Росію

Путін використовує методи Сталіна. Фото: з відкритих джерел

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке для країни-терористки затягнулось на набагато довше ніж очікував Путін у практику повернувся термін "іноземний агент". Згідно з визначенням, ухваленим понад п'ять місяців тому, іноземним агентом може вважатися кожен, хто отримує підтримку з-за кордону або іншим чином перебуває під іноземним впливом.

Подібне визначення використовував у 1930-х роках Сталін, який, довів його до абсурду, відправляв людей у трудові табори, наприклад через володіння іноземними поштовими марками. Тепер Росія вдається до подібних кроків.

"Домашні адреси та імена осіб будуть розміщені у відкритому доступі на сайті Міністерства юстиції, який буде доступний для всіх", – повідомляє NEXTA у Twitter посилаючись на офіційний документ.

Розпорядження вступить в дію з 1 грудня 2022 року. Таким чином рішення РФ прямо порушують права людей на приватне життя.

Методи СРСР часів Сталіна повернулись в Росію - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про американця, який жив вісім місяців під російською окупацією у Херсоні. Чоловік майже не виходив з будинку, але ФСБ прийшло до будинку та влаштувало йому допит.

Також "Коментарі" писали про російського солдата, який втік з РФ до Іспанії та розповів, як його бригада вчиняла воєнні злочини в окупованому місті Буча. Саме ця бригада отримала нагороди від президента Росії Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

18 листопада 2022, 21:49

В Україні комунальні служби клеїли на будинках списки поганих споживачів. Спершу накручували зайві борги, а потім нацьковували мешканців один на одного - ніби із-за таких інші страждають. В нас вже 31 рік вороже ставлення і заколоти у владі.


Новини