Головна Новини Світ Росія "Ми чужої землі ніколи не хотіли": Лавров назвав нову причину війни РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми чужої землі ніколи не хотіли": Лавров назвав нову причину війни РФ проти України

За словами Лаврова, РФ просто хотіла, "щоб до людей ставилися по-людськи".

9 вересня 2024, 19:55 comments1861
Поділіться публікацією:

 Росія ніколи не прагнула до захоплення чужих територій. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після участі у Стратегічному діалозі між Росією та Радою співробітництва арабських держав Перської затоки, про що повідомило ТАСС.

"Ми чужої землі ніколи не хотіли": Лавров назвав нову причину війни РФ проти України

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

Зі слів Лаврова, Росія не мала наміру завойовувати землі інших країн.

"Ми ніколи не прагнули чужої території. Наше завдання полягало лише в тому, щоб людям, які є частиною російської культури, історії, релігії та мови, забезпечували належне ставлення, згідно з міжнародним правом та численними конвенціями, що захищають права людини та національних меншин, а також у відповідності до Статуту ООН," — зазначив він.

Окрім цього, Лавров висловив критику щодо мирного плану, запропонованого президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, основні ідеї цього плану зводяться до припинення бойових дій і дотримання міжнародного права, що включає збереження територіальної цілісності України.

"Міжнародні права не обмежуються тільки цим аспектом. Територіальна цілісність охоплює лише ті держави, чиї уряди представляють інтереси всіх громадян на відповідній території. Це одностайне рішення Генеральної асамблеї ООН. Після держперевороту в Києві неонацисти не представляли інтереси східних регіонів України, зокрема Криму та Донбасу. Найважливіше, що Статут ООН зобов'язує поважати права кожної людини, незалежно від її раси, статі, мови або релігійних переконань. У цьому і полягає суть конфлікту в Україні," — підсумував Лавров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров заявив про "судоми київського режиму". Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров назвав судомами та агонією "київського режиму" операцію ЗСУ у Курській області.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини