Головна Новини Світ Росія "Ми не підтримуємо жодну зі сторін": Казахстан оголосив свою позицію у війні Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми не підтримуємо жодну зі сторін": Казахстан оголосив свою позицію у війні Росії проти України

У Міноборони Казахстану заявили про нейтральну позицію у війні Росії проти України

3 березня 2022, 11:48
Поділіться публікацією:

Казахстан заявив про нейтралітет держави у війні проти України, яка почалася в ніч проти 24 лютого. Президент Казазстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що вирішення конфлікту можна досягти лише шляхом переговорів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання "Tengrinews.kz".

"Ми не підтримуємо жодну зі сторін": Казахстан оголосив свою позицію у війні Росії проти України

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв - фото з відкритих джерел

"Конфлікт Росії та України до Казахстану жодного стосунку не має. Ми не підтримуємо ні того, ні іншого боку. У цьому плані жодних питань бути не може", — заявив заступник міністра оборони Султан Камалетдінов.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв також заявив, що 2 березня провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Я говорив з президентом Володимиром Путіним про розвиток торговельно-економічних відносин. Я сказав, що дуже важливо домовитися щодо ситуації в Україні шляхом переговорів", — повідомив Токаєв на своїй сторінці у Twitter.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у РНБО спростували черговий фейк Кремля про ЗСУ та "живий щит" із іноземців. Фейк поширюють з метою зниження підтримки України на міжнародній арені. Ворожа пропаганда повідомляє, що президент РФ Путін зробив заяву, що окупанти "делают все возможное, чтобы обеспечить возвращение индийских студентов из Харькова на родину", бо вони "взяты в заложники украинскими силовиками, которые используют их как живой щит".

Також "Коментарі" писали, що Укрзалізниця надала ЗСУ вагони-рефрижератори для вивезення тіл росіян. Наразі обговорюється регламент руху таких поїздів. Укрзалізниця повідомляє, що нині вагони вже знаходяться на залізничних станціях і очікують на повне навантаження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини