Головна Новини Світ Росія Міноборони РФ знову збільшуватиме чисельність армії: на скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони РФ знову збільшуватиме чисельність армії: на скільки

Кремль хоче набрати до армії ще 400 тисяч контрактників

15 березня 2023, 10:50 comments1382
Поділіться публікацією:

За рахунок контрактників із 1 квітня Міноборони РФ планує збільшити чисельність російського війська ще на 400 тисяч осіб. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

Міноборони РФ знову збільшуватиме чисельність армії: на скільки

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Офіційно Москва не оголошує цієї інформації, але регіони вже отримали рознарядки, виходячи з яких стає зрозуміло, які цифри доведено областям для поповнення лав армії. Йдеться про підписання контрактів на військову службу.

Журналісти зазначають, що основна частина роботи лягає на працівників військових комісаріатів, а звітувати про виконання плану стануть губернатори.

У Міноборони РФ мають намір, зокрема, набрати у Челябінській та Свердловській областях на професійну службу по 10 тисяч осіб, у Пермському краї, як повідомляється, потрібно зібрати 9 тисяч контрактників.

Цього тижня мешканцям Воронезької області знову почали роздавати повістки у військкомати, як це було у вересні минулого року після оголошеної російським диктатором Володимиром Путіним "часткової мобілізації".

Влада Воронезької області запевняє, що це робиться "виключно для актуалізації даних військового обліку".

У той же час речник президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що в Кремлі "немає обговорень" щодо проведення другої хвилі мобілізації.

У публікації також зазначається, що чутки про початок нової хвилі мобілізації в РФ, щоб було когось кидати на війну проти України, періодично з'являються в ЗМІ з кінця 2022 року. При цьому у Кремлі продовжують заперечувати такі плани.

За офіційними даними, з вересня 2022 року в рамках "часткової мобілізації" на військову службу закликали понад 330 тисяч громадян РФ, які перебувають у запасі.

У січні 2023 року глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив про завдання збільшити чисельність армії до півтора мільйона людей протягом трьох років. Передбачається, що майже половина з них будуть контрактниками.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни (ISW) розповіли, перед яким вибором незабаром опиниться Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що каже провокація зі збитим росіянами американським дроном – чому це на руку Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 березня 2023, 11:09

Там набирають контрактників і виїзд з країни вільний. То де більше зло? Ще Ісус казав: якщо Диявол бореться з Дияволом то це тому, що він розділився в середині себе.


Новини