Головна Новини Світ Росія Міноборони Росії цинічно прокоментувало масований удар по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони Росії цинічно прокоментувало масований удар по Україні

У Міноборони Росії прямо говорять, що завдають ударів по українській енергетиці, щоб створити перебої в електропостачанні.

26 серпня 2024, 15:27 comments1242
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство оборони Росії доповіло про комбінований масований удар по Україні, який стався 26 травня. За заявами Міноборони РФ, на території України після російської атаки "всі призначені цілі уражені". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Міноборони Росії цинічно прокоментувало масований удар по Україні

Реакція Міноборони РФ на удар по Україні. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони РФ повідомило, що об'єктами удару стали електропідстанції у Київській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях. 

Крім того, частина ударів була спрямована на газокомпресорні станції у Львівській, Івано-Франківській та Харківській областях, що забезпечують функціонування газотранспортної системи України.

"Всі призначені цілі уражені, в результаті відзначаються перебої в електропостачанні, зірвані залізничні перевезення озброєння та боєприпасів до лінії бойового зіткнення", — заявили в Міноборони РФ.

Попри заяви Міноборони РФ, в мережу попадають відео з місць влучання російських дронів та ракет по житлових будинках та інших цивільних об'єктах.

Як зазначив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, російська тактика ракетних ударів по Україні не змінилась, а головна ціль – енергетика. За його словами, росіяни завдають ударів по цивільних об'єктах, щоб відправити Україну в блекаут.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на масований удар ракетами та дронами, який президент назвав одним з найбільших з початку війни. За словами Зеленського, "Путін собі не зраджує", адже він "хвора істота".

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі цинічно відреагували на вбивство іноземного кореспондента в Україні. Пєсков заявив, що Росія завдає ударів по військовій інфраструктурі, попри те, що російська ракета влучила в готель у Краматорську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини