Головна Новини Світ Росія Місцева «гонка озброєння»: У Росії створюють ще одну приватну військову компанію (ДОКУМЕНТ)
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцева «гонка озброєння»: У Росії створюють ще одну приватну військову компанію (ДОКУМЕНТ)

«Газпром» створює власну приватну військову компанію, цілком ймовірно, в «піку» «кухарю Путіна» - Пригожину

7 лютого 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Російський енергетичний монополіст "Газпром нафта" створює власну приватну військову компанію. Відповідне розпорядження, відповідно документа, підписане головою уряду РФ Міхаілом Мишустіним, пишуть "Коментарі" за інформацією Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони.

Місцева «гонка озброєння»: У Росії створюють ще одну приватну військову компанію (ДОКУМЕНТ)

«Газпром» створює власну приватну військову компанію

Як йдеться в документі, засновниками військового формування буде ПАТ "Газпром нафта" з розміром долі у статутному капіталі "організації" 70% та "приватна охоронна організація Стаф-Центр" з часткою в 30%.

"При створенні "організації" уряд РФ посилається на закон "про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу", де зазначено, що підприємствам галузі "може бути надано право на заснування приватної охоронної організації". Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі новоствореної "організації" не може бути меншим ніж 50%", — розповідають в ГУР.

Очевидним є факт того, що в країні-терористці продовжується "гонка озброєнь" серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина.

Місцева «гонка озброєння»: У Росії створюють ще одну приватну військову компанію (ДОКУМЕНТ) - фото 2

Як писали раніше "Коментарі", після того, як Україна почала завдавати численні поразки російським регулярним військам, Кремль звернувся до Євгена Пригожина та його приватної військової компанії. Пригожин переоцінив свою важливість у російські армії і тепер починає це розуміти. Тепер він вдається до критики інших військових. Пригожин звинуватив російського націоналіста та колишнього офіцера Ігоря Гіркіна та депутатів РФ Віктора Соболєва та Леоніда Слуцького. На думку Пригожина ці росіяни "живуть у минулому" та покладаються на звичайну армію, а не приватні військові кампанії.

Також "Коментарі" писали, що до середини січня поточного року ПВК "Вагнер" існувало фактично поза законами і не було передбачене законами Російської Федерації, тим більше як збройне формування. Лише на початку 2023 року "ПВК Вагнер центр" офіційно зареєстровано як непублічне акціонерне товариство зі статутним капіталом 10 тисяч рублів. Отож тепер бойовики, теоретично, мають бути співробітниками НАТ "ПВК Вагнер центр".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини