Головна Новини Світ Росія Міжнародні експерти припускають, що Росія замовчує про справжні масштаби катастрофи з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні експерти припускають, що Росія замовчує про справжні масштаби катастрофи з коронавірусом

Розслідування міжнародних ЗМІ, засноване на аналізі даних про смертність, показало, що реальне число загиблих від COVID-19 в Росії може досягати 130 тис чоловік замість оприлюднених владою РФ 34 тисяч

18 листопада 2020, 20:51 comments1233
Поділіться публікацією:

Ситуація з коронавірусом в Росії залишається "складної, але контрольованою", заявив в середу президент РФ Володимир Путін, закликавши губернаторів регіонів не "приховувати" реальні масштаби боротьби з коронавірусів.

Міжнародні експерти припускають, що Росія замовчує про справжні масштаби катастрофи з коронавірусом

"У деяких регіонах ситуація складна, скажімо прямо", — сказав Путін на засіданні уряду. "Щодо низьких показників інфікування в інших регіонах не повинні нас заспокоювати, оскільки це може викликати проблеми з якістю виявлення. Ні в якому разі не можна прикрашати ситуацію, неприпустимо удавати, що все в порядку. Тут і на місцях нікому не потрібні райдужні звіти та прихована інформація "- додав Путін.

Відомо, що раніше Путін малював більш позитивну картину того, як Росія переживає пандемію, наполягаючи влітку на те, що керівництву країни в цілому вдалося захистити громадян від коронавірусу.

Російські методи підрахунку смертей, пов'язаних з коронавірусом, давно вивчаються незалежними спостерігачами та експертами, які побоюються, що цифри можуть бути сильно занижені. Так, відомо, що станом на середу, 18 листопада, в Росії офіційно зареєстровано майже 2 мільйони випадків COVID-19 і лише 34 387 смертей.

Розслідування міжнародних ЗМІ, засноване виключно на відеороликах, що публікуються та які демонструють жахливі умови в російських лікарнях і переповнених моргах, а також на аналізі даних про смертність від усіх причин, показало, що реальне число загиблих від COVID-19 в Росії може досягати 130 тис чоловік.

В останні тижні в Росії відбулося зростання інфекції, оскільки російський уряд майже щодня повідомляє про нові рекорди випадків COVID-19.

"З 1 жовтня середньодобовий рівень інфікування по країні збільшився в 2,5 рази, з 6,1 до 15,3 випадків на 100 тис осіб", — заявила на тому ж засіданні заступник прем'єр-міністра Тетяна Голікова, що відповідає за боротьбу з коронавірусом в Росії.

За її словами, по всій Росії 81% лікарняних ліжок, виділених для пацієнтів з коронавірусом, зайняті, при цьому 10 регіонів країни повідомили, що вільних ліжко-місць залишається не більше 10%.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Україна закупить шість мільйонів експрес-тестів на коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини