Головна Новини Світ Росія МКС виявився безсилим: як візит до Монголії посилив Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

МКС виявився безсилим: як візит до Монголії посилив Путіна

Поїзда російського диктатора до Монголії – це перемога Кремля

13 вересня 2024, 20:52
Поділіться публікацією:

Візит Володимира Путіна до Монголії – це невелика, але все ж таки перемога Кремля. Цим візитом Путін розширив територію світу, яка поза законом і де можна не виконувати міжнародні законодавчі акти, заявив політолог Костянтин Матвієнко.

МКС виявився безсилим: як візит до Монголії посилив Путіна

Путін відвідав Монголію. Фото з відкритих джерел

"Президент Монголії міг не запрошувати Путіна, але він погодився на приїзд російського диктатора винятково через економічні інтереси. Монголія отримує від РФ дешеві енергоносії та зацікавлена в розширенні кредитних можливостей від Китаю, а тому, будучи членом МКС, пішла на кричуще порушення міжнародних правил", — заявив Костянтин Матвієнко.

Політолог відзначив, що Монголія має у Міжнародному кримінальному суді свого суддю, а тому на тлі скандалу з візитом Путіна МЗС України могло поставити питання про тимчасове або постійне усунення монгольського судді з МКС.

"Це був би правильний крок, який українське МЗС, на жаль, не зробило", — сказав він.  

На думку політолога, кейс з візитом Путіна до Монголії – це хороший привід денонсувати угоду про входження України до МКС.

"Нам варто наслідувати приклади США та Ізраїлю, які не підписали Римський статут, щоб мати можливість захищати своїх солдатів від переслідування з боку МКС", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський контрнаступ у Курській області став несподіваним для українського підрозділу. Як пише Financial Times, російський контрнаступ, який став першою великою спробою РФ відвоювати території Курської області, зосередився на лівому північному фланзі українського плацдарму на ділянці від населеного пункту Краснооктябрьскоє до міст Снагость і Гордєєвка. За інформацією видання, росіяни взяли в полон щонайменше 10 українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини