Головна Новини Світ Росія Може з'явитися "вісь зла": Данілов закликав Захід отямитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Може з'явитися "вісь зла": Данілов закликав Захід отямитися

Секретар РНБО вважає небезпечною політику умиротворення Росії

20 листопада 2023, 22:02
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов закликав західні країни протистояти РФ, щоби у майбутньому не з'явилася "вісь зла", до якої ввійдуть Китай, Росія, Іран та інші автократичні держави. Про це Данілов заявив на Halifax International Security Forum у Канаді, пише портал "Коментарі".

Може з'явитися "вісь зла": Данілов закликав Захід отямитися

Данілов закликав Захід не припиняти спротив РФ. Фото з сайту РНБО України

Секретар РНБО переконаний, що спроби домовитися з Росією нічим добрим не закінчаться. Якщо зараз не зупинити РФ, вважає він, у майбутньому Заходу доведеться протистояти "вісі зла" — Росії-Китаю-Ірану та іншим державам з недемократичними режимами. Зокрема, до такого альянсу можуть приєднатися й деякі європейські країни, вважає Данілов.

"Україна занепокоєна тим, що серед окремих партнерів активізувалися дискусії з приводу необхідності проведення перемовин, консультацій, зустрічей з росіянами щодо обговорення проблематики війни в Україні та припинення вогню" — заявив Олексій Данілов у своєму виступі.

Секретар РНБО переконаний, що бажання домовлятися з Москвою продиктоване страхом європейських країн перед РФ.

Данілов закликав Захід не боятися РФ і протистояти їй, як це робить Україна. Він переконаний, що демократичний світ має чинити опір РФ, позаяк йдеться про боротьбу демократії з тиранією.

"Росія є загрозою для України. Китай – основна загроза для США. Союз Китаю, Росії та Ірану – це виклик для всього світу. Якщо не відбудуться зміни у ставленні Заходу до Росії або зміни у самій Росії, через 15-20 років світ очікує нова "вісь зла", до якої увійдуть не тільки КНДР, Китай, Іран та РФ, але й деякі європейські країни", – заявив Олексій Данілов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, на думку секретаря РНБО, анонімність та відсутність будь-якої відповідальності в Telegram допомагає поширювати російські пропагандистські меседжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини