Головна Новини Світ Росія Можливість для діалогу вичерпана: У РФ наїхали на організацію, яка їй підігравала
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливість для діалогу вичерпана: У РФ наїхали на організацію, яка їй підігравала

У Росії хочуть призупинити участь у засіданнях ОБСЄ

28 червня 2024, 17:02
Поділіться публікацією:

Голова комітету з міжнародних справ російської Держдуми Леонід Слуцький повідомив, що внесено проект заяви палат Федеральних Зборів РФ про зупинення участі делегації Росії у роботі Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Можливість для діалогу вичерпана: У РФ наїхали на організацію, яка їй підігравала

ОБСЄ

"Пропонуватимемо розглянути його на пленарному засіданні 3 липня синхронно з Радою Федерації", — сказав Слуцький.

Російський політик вважає, що "по суті, ПА ОБСЄ перетворилася з майданчика з обговорення питань забезпечення рівної та неподільної безпеки на Європейському континенті в рупор русофобних політиканів, які відпрацьовують антиросійський порядок денний США та НАТО".

На його думку, за таких умов можливості для діалогу вичерпані.

"Ми заявляємо про призупинення нашої роботи та виплат усіх внесків у ПА ОБСЄ. У цей період будь-які дії щодо внесення змін до Правил процедури Асамблеї, які мають на меті завдати шкоди російській делегації, вважатимуться юридично нікчемними", — сказав Слуцький.

При цьому, "якщо русофобську лінію керівництва ПА ОБСЄ буде переглянуто і буде виявлено волю до конструктивної взаємодії, Росія залишає за собою право розглянути можливість повернення до цієї організації", сказав глава комітету.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що в Україні традиційно критикували роботу ОБСЄ, оскільки її спостерігачі завжди заплющували очі на порушення росіян. При цьому співробітників ОБСЄ навіть звинувачували в тому, що вони перебувають у дружніх стосунках із загарбниками на окупованих територіях, разом із ними відвідують ресторани та різні розважальні заходи.

При цьому відомо, що у РФ вже неодноразово загрожували виходом із ОБСЄ. А члени ОБСЄ заявляли , що мета Росії полягає у зупиненні роботи ОБСЄ .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини