Головна Новини Світ Росія МЗС РФ запевняє, що Париж ухвалив рішення і незабаром французькі солдати будуть в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС РФ запевняє, що Париж ухвалив рішення і незабаром французькі солдати будуть в Україні

У Росії заявляють про відправку 1500 французьких солдатів до України

3 квітня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Франція відправляє до України 1500 військових. Як передає портал "Коментарі", таку інформацію під час брифінгу озвучила речник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова.

МЗС РФ запевняє, що Париж ухвалив рішення і незабаром французькі солдати будуть в Україні

Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Головний рупор МЗС Росії заявила, що "з'являються нові відомості щодо підготовки Парижем військового контингенту для відправки в Україну".

"З цією метою командування французького іноземного легіону на початку березня затвердило склад батальйонної тактичної групи чисельністю близько 1500 осіб. Очікується, що у квітні група буде приведена у стан повної бойової готовності для оперативного перекидання на український театр військових дій", — зазначила Марія Захарова.

Вже традиційно у відомстві Лаврова звинуватили Францію у надуманих злочинах і в тому, що нібито французи "таємно" вивозять із України культурні цінності.

"Французи продовжують ту частину своєї історії, яка взагалі-то має бути забута – справа своїх предків, які займалися таємним вивезенням з України культурних цінностей", – обурилася речник МЗС РФ.

Захарова поспішила звинуватити французів у вивезенні із України старовинних ізраїльських ікон. За словами Захарової, самі французи це пояснюють нібито бажанням зберегти в цілості і безпеці у Франції.

Спікер додала, що "київський режим продовжує зачистку інформаційного простору, запровадження тотальної цензури у країні".

Читайте також на порталі "Коментарі" — директор зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін запевняє, що Франція нібито реально готує свій військовий контингент для відправки в Україну. У Міноборони Франції зазначили, що, якщо це рішення офіційно буде ухвалено, французьких військових, ймовірно, розмістять уздовж Дніпра (на правому березі) та біля українсько-білоруського кордону. А начальник штабу Армії Франції генерал П'єр Шиль наголосив, що армія цієї країни готується до важких боїв, щоб забезпечити безпеку не лише своїм громадянам, а й союзникам. У свою чергу колишній міністр оборони Великобританії Бен Уоллес не виключив, що британські війська можуть вирушити в Україну, щоб протистояти Росії. Експерти проаналізували подібні заяви спеціально для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини