Головна Новини Світ Росія На саміті у Санкт-Петербурзі Пашинян зробив зауваження Путіну та Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

На саміті у Санкт-Петербурзі Пашинян зробив зауваження Путіну та Лукашенко

Влада Вірменії вже неодноразово виказувала свою незадоволеність відсутністю ефективної підтримки ОДКБ

26 грудня 2023, 20:50 comments5283
Поділіться публікацією:

В місті  Санкт-Петербург  25 грудня відбулось  засідання Вищої Євразійської економічної ради. Під час зустрічі його членів прем'єр Вірменії Нікол Пашинян  висловив зауваження  щодо позиції   про розмежовування  його країною економічних та політичних питань.

На саміті у Санкт-Петербурзі Пашинян зробив зауваження Путіну та Лукашенко

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  Azatutyun.

Очільник  вірменського уряду сказав, що "ЄАЕС — це економічне об'єднання, яке не повинно мати політичного, а тим більше геополітичного порядку денного".

"Ми продовжуємо сприймати його саме таким чином і розвивати взаємодію в рамках нашого економічного співробітництва в цьому контексті, прагнучи припиняти всілякі спроби політизації євразійської інтеграції", — підкреслив  Нікол  Пашинян.

Як він стверджує, ЄАЕС і  закладені тут  економічні принципи не повинні корелювати з політичними амбіціями.

"ЄАЕС і його економічні принципи не повинні асоціюватися з політичними амбіціями. Фундаментальні свободи торгівлі та інтеграції не можуть і не повинні обмежуватися з політичних міркувань, це однозначно призведе до корозії фундаментальних принципів об’єднання", — висловивсь  глава вірменського уряду.

При цьому,  суперечачи Ніколу  Пашиняну, диктатори Росії  та Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко  постійно  агітують за політизацію  існуючих об'єднань на пострадянському просторі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи готова Вірменія вийти з ОДКБЄреван поки що ще не ухвалив остаточного рішення щодо того, чи виходити з Організації Договору про колективну безпеку. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян каже, що його країна поки що думає над цим. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у рамках урядової години у парламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини