Головна Новини Світ Росія На Заході дали пряму відповідь, чому у РФ не закінчуються ракети для ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході дали пряму відповідь, чому у РФ не закінчуються ракети для ударів по Україні

Росіяни продовжують виробляти ракети із західними комплектуючими

5 серпня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:

Російська оборонна промисловість продовжує виготовляти ракети з використанням комплектуючих із країн Заходу. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) та організації Frontelligence Insight.

На Заході дали пряму відповідь, чому у РФ не закінчуються ракети для ударів по Україні

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Група "Український кіберопір" роздобула документи з військової бази у Шайківці Калузької області та виявила, що у крилатих ракетах Х-32 навігаційні модулі SN-99, які містять переважно західні компоненти.

Організація Frontelligence Insight встановила, що під час ударів по Україні російські війська використовували вироблені в березні 2023 навігаційні модулі SN-99. Також встановлено, що російський виробник крилатих ракет КБ "Райдуга", відповідальний за доукомплектацію ракет Х-32 модернізованими модулями SN-99.

В організації не змогли пояснити, яким чином російські оборонні компанії одержують західні компоненти для навігаційних модулів цього типу.

Також наголошується, що у вересні 2022 року британська організація Conflict Armament Research оприлюднила розслідування, в якому виявила західні компоненти у навігаційних системах крилатих ракет Х-101 та Х-59.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у 2024 році перевезення через Китай та Гонконг напівпровідників та інших заборонених товарів для підтримки військових зусиль Росії скоротилися на п'яту частину. Однак Гонконг залишається глобальною гарячою точкою для ухилення від санкцій. Про це пише "Reuters", з посиланням на дані Міністерства торгівлі США.

У матеріалі йдеться, що транзитні перевезення через Гонконг товарів високого пріоритету (Common High Priority Items, CHPL) впали на 28% у період із січня до травня. Зокрема, йдеться про передові компоненти, мікроелектроніку, які, на думку США та ЄС, можуть бути використані для війни Росії в Україні. У той же час, транзитні перевезення цих товарів через материковий Китай, за винятком Гонконгу, впали на 19%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини