Головна Новини Світ Росія Над Кремлем нависна нова серйозна проблема: Путін вмовляє Сі Цзіньпіна про зустріч
commentss НОВИНИ Всі новини

Над Кремлем нависна нова серйозна проблема: Путін вмовляє Сі Цзіньпіна про зустріч

Ситуація з платежами з Росії до Китаю погіршилася у грудні 2023 року після американських санкцій

4 вересня 2024, 19:55
Поділіться публікацією:

Через загострення труднощів із фінансовими транзакціями між Росією та Китаєм російський лідер Володимир Путін звернувся з проханням до голови КНР Сі Цзіньпіна про організацію двосторонньої зустрічі на майбутньому саміті БРІКС, який планується провести в Казані. Про це повідомляє видання The Moscow Times.

Над Кремлем нависна нова серйозна проблема: Путін вмовляє Сі Цзіньпіна про зустріч

Сі Цзіньпін і Путін (фото з відкритих джерел)

Під час свого виступу на Східному економічному форумі, у розмові із заступником голови КНР Хань Чженом, Путін висловив побажання провести робочу зустріч, зазначивши, що рівень відносин між Росією та Китаєм досягнув "безпрецедентних висот". Окрім того, російський лідер нагадав, що в жовтні виповнюється 75 років від моменту встановлення дипломатичних відносин між двома державами.

До цього часу посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей оголосив, що Сі Цзіньпін планує взяти участь у саміті в Казані, який заплановано на 22-24 жовтня.

Фінансові труднощі з платежами між Росією та Китаєм суттєво загострилися в грудні 2023 року після того, як президент США Джо Байден підписав указ, що дозволяє Міністерству фінансів США вводити вторинні санкції проти фінансових установ третіх країн за підтримку підсанкційних осіб та допомогу в постачанні російського оборонного комплексу.

Це призвело до того, що понад 98% китайських банків відмовилися приймати платежі з Росії. Деякі банки почали відхиляти транзакції, пов'язані з російськими іменами, і перестали приймати російські юані.

У серпні стало відомо, що через складнощі з платежами між двома країнами було заблоковано трансакції на десятки мільярдів юанів. Однак, як зазначалося у Reuters, російська влада не вважає цю проблему критичною, оскільки транзакції в пріоритетних сферах продовжують здійснюватися без ускладнень.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін порушує негласну угоду із США

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини